Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паркът зад хотел "Санкт Петербург" ще бъде запазен

| обновено на 06.05.19 в 17:10

Разпоредил съм на кмета и на областния управител в плана на Пловдив теренът зад хотел „Санкт Петербург“ да остане парк и да бъде озеленен. Това каза премиерът Бойко Борисов на протестиращите в защита на незастроения имот, който е частна собственост. Той припомни, че се е сблъсквал с подобни "частни паркове" в София.

Обещанието му бе посрещнато с аплодисменти от хората.

Районният кмет Ральо Ралев също увери гражданите, че разрешение за строеж няма да се дава на собственика на терена Байрям Солак.

От Инициативния комитет заявиха, че ще присъстват на предстоящата общинска сесия, за да защитят парка.

Бойко Борисов обясни, че кметът Иван Тотев не присъства на срещата, защото в момента е на важни преговори, към които ще се присъединят той, както и вицепремиерът Томислав Дончев и финансовият министър Владислав Горанов.

Той съобщи, че ако преговорите бъдат успешни, веднага започва строителството на Околовръстното шосе.

Намекът на Бойко Борисов идва в момент, в който се чака автомобилният гигант Фолксваген да реши къде да изгради новия си завод. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Изтеглят пожарните екипи от Средногорието

Напълно спокойна е обстановката в Средна гора при селата Иван Вазово, Михилци до Хисаря. През нощта не се е разгаряло ните едно огнище от пожарите, обхванали района през последните няколко дни.  Затова  започва изтегляне на екипите на пожарната , но на място за наблюдение остават доброволци от селата. Това съобщи пред Радио Пловдив главен..

обновено на 16.07.24 в 12:05
Денят на ашурето в Пловдив през 2023 г.

„Ден на ашурето“ пред Джумая джамия

За поредна година различни религиозни общности ще честват „Денят на ашурето“ пред Джумая джамия в Пловдив от 11,30 ч. Домакин на проявата е Районното мюфтийство с подкрепата на общината.  Жителите и гостите на града ще могат да опитат безплатно от вкусния десерт.  Поздрав към присъстващите ще поднесе групата за турски народни танци „Ачелия“ към..

обновено на 16.07.24 в 10:26

Учители по физическо, юристи и психолози най - желани в ПУ

2350 студенти вече са се записали в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. При първото класиране са запълнени 60% от местата държавна поръчка. От записалите се до момента 1927 ще се обучават по държавна поръчка, а 423 – срещу заплащане. Изцяло са запълнени местата за специалността „Славистика“, редовна форма на обучение, държавна..

публикувано на 16.07.24 в 10:25

Деца се обучават в лятна полицейска академия в Пловдив

Започва лятна полицейска академия за спорт и превенция в Пловдив. Тя ще бъде открита днес в двора на Комплекс за социални услуги „Олга Скобелева“. Детската академия е кампания, насочена към формиране на полезни знания и навици у подрастващите за безопасно поведение и справяне с различни житейски ситуации. Инициативата се осъществява в рамките на..

публикувано на 16.07.24 в 08:59

В Пловдив празникът на Св. Марина започва с литийно шествие тази вечер

Литийно шествие по повод храмовия празник на митрополитския храм „Света Марина“ в Пловдив ще тръгне тази вечер от катедралния храм „Успение Богородично“.  И тази година то ще бъде предвождано от копието на чудотворната икона на Света Богоридица Божигробска.  В шествието ще се включат свещеници от епархията и архиереи от Българската..

обновено на 16.07.24 в 08:46