Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 24 май отваря изцяло обновеният плувен комплекс в Асеновград

В мащабния ремонт на Градския басейн са инвестирани 130 хиляди лева, каза управителят на "Пазари и тържища" Антония Стоянова.

Изцяло са реновирани двата детски басейна, като настилките са сменени с противохлъзгащи. Плувният комплекс вече разполага и с нова сграда, в която се помещават лекарски кабинет, съблекални, стая за спасителите и складови помещения.

Основно почистен и обновен е и големият плувен басейн, който е с олимпийски размери - 25 на 50 метра, а водата е минерална с температура 28 градуса, обясни още Стоянова.

След ремонта плувният комплекс е разширил площта си с около 500 квадратни метра, което дава възможност за поставяне на още 100 нови чадъра и шезлонги за посетителите. Входните цени за водното съоръжение остават същите като миналогодишните - 4 лева за възрастни и 3 за деца. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Кариера в Храбрино няма да има, фирмата се оттегля

Няма да има кариера в Храбрино. Новината съобщи кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов, като обясни, че е сключил споразумение с фирма „Еолит“ ООД, която искаше да изгражда кариера за добив на гнайсошисти в местността „Бунилото“ край селото.  По силата на споразумението фирмата се задължава в 7-дневен срок да оттегли заявеното инвестиционно..

публикувано на 02.07.24 в 16:47

Катастрофа блокира трафика при 159-ти км на АМ "Тракия"

Катастрофа между 2 камиона блокира трафика по АМ „Тракия“, на границата между областите Пловдив и Стара Загора. Има разсипан товар по пътното платно, който допълнително затруднява движението. По информация на АПИ движението при км 159-ти в посока София е ограничено заради пътнотранспортно произшествие.  Има обходен маршрут от пътен възел..

обновено на 02.07.24 в 16:42

Специален влак с ретро вагони ще пътува по теснолинейката от 06.07.

Специален влак с ретро вагони ще пътува всяка събота и неделя през месец юли по маршрут от гара Септември до гара Велинград и Цветино, както и в обратното направление. Туристическият влак ще тръгне за първи път на 6-и юли, когато е празника на град Велинград и ще пътува всяка събота и неделя във връзка с провеждането на 51-вите Велинградски празници на..

публикувано на 02.07.24 в 14:50

Водният проект затваря за месец движението и в част от ул. „Индустриална“

Южното платно на ул. „Индустриална“ от кръстовището с бул. „Кукленско шосе“ в посока запад се затваря за движение от утре – 3 юли, сряда до 3 август, събота, съобщават от ОП „Организация и контрол на транспорта“- Пловдив. В периода се предвижда да бъдат извършени строително-монтажни работи по реконструкция и изграждане на канализационната и..

публикувано на 02.07.24 в 14:28

Започна строежът на тренажорния комплекс за новите ни изтребители

На летище "Граф Игнатиево" стартира изграждането на тренажорния комплекс за самолет F-16 Block 70. От Министерството на отбраната уточняват, че днес е открита строителната площадка, с което на практика започва изграждането на тренажорния комплекс на новия боен самолет. Българската страна ще получи оборудването по международен договор, сключен..

публикувано на 02.07.24 в 13:41