Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът върна лелята на биячите в къщата ѝ във Войводиново

Административният съд в Пловдив постанови, че Анка Пакетова ще има достъп до своята къща в село Войводиново. Пакетова обжалваше заповедта на кмета на община „Марица“, който забрани достъпа до незаконните ромски жилища. 

Съдът приема, че липсва идентификация на имота, тъй като в посочения общински терен има няколко постройки, и затова отхвърля кметската заповед. Така лелята на биячите във Войводиново отново ще има достъп до къщата си.

Административният съд отхвърли друга жалба на роми срещу забранения достъп до тяхната къща. Според магистратите домът на Васил Василев попада в уличната регулация, което е недопустимо по Закона за устройството на територията.

И двете решения могат да се обжалват пред ВАС в 14-дневен срок.

До съдебните дела се стигна, след като община „Марица“ пристъпи към събаряне на незаконните постройки в селото. Преди повече от месец бяха внесени общо 17 жалби срещу издадените от кмета Димитър Иванов заповеди.

Незаконните ромски къщи бяха съборени след протести в селото, след като двама роми пребиха военнослужещ, направил им забележка. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Продължава делото срещу близнаците, замесени в убийството на Малинов

В Пловдив продължава делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови.  Те са замесени в убийството 24-годишния Димитър  Малинов от Цалапица.  След като на предишното заседание бяха изслушани всички свидетели по делото за лично укривателство срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, днес се очаква разследването да представи информация..

обновено на 10.09.24 в 09:04

Електронно се таксуваме в автобус №25 от днес

От днес пловдивчани могат да ползват електронно таксуване по линия №25 на фирма "Автобусни превози".  След въвеждането на дълго отлаганата система пътниците вече могат да плащат с банковите си карти при контакт с валидатора в автобусите – съобщи в интервю за Радио Пловдив заместник-кметът с ресор „Транспорт“ Савина Петкова. В..

публикувано на 10.09.24 в 09:02
Адресът на улица

На този адрес в Стамболийски са регистрирани над 1200 души

Цяла секция с над 1000 избиратели е регистрирана на един адрес в ромската махала в град Стамболийски. Това съобщиха от служба ГРАО в града. Оттам допълниха, че на улица "Петко Рачов Славейков" №31 живеят над 1200 души.   Припомняме, че в петък депутатът от „Възраждане“ Кръстьо Врачев обяви в парламента данни от проверка на Областна..

обновено на 10.09.24 в 07:58

От днес нови фирми поемат осем от автобусните линии в Пловдив

От 10 септември влиза в сила временна мярка за транспорт на пътници по 8 автобусни линии с номера 9, 11, 17, 21, 25, 26, 36 и 113.  Мярката се налага във връзка с прекратения от Община Пловдив договор от 2016 г. с консорциум от три фирми. Фирма „КЗТ – Златанови“ ООД ще продължи да обслужва линия №36, а компания „Автобусни превози Пловдив“..

обновено на 10.09.24 в 07:45

Катастрофа затрудни трафика през "Скобелева майка"

Катастрофа с пострадал стана днес на разклона за с. Скутаре и пътен възел "Скобелева майка".  По първоначални данни са се ударили лек автомобил "Мерцедес" и "Ситроен".   Пострадал е възрастен водач на втория автомобил.  До приключването му беше създадена временна организация на движението. Временно се наложи спиране на а втомобилите  от..

обновено на 09.09.24 в 15:21