Медицински сестри от Пловдив се включват в националния протест

| обновено на 15.05.19 в 13:34

Над 200 медицински сестри от Пловдив заминаха за националния протест в столицата, който ще се проведе пред Министерски съвет. 

Те настояват за по-високи заплати и реформи в здравната система, които да позволят нормален режим на работа и качествено лечение на пациентите. Към протестиращите се присъединиха рехабилитатори, които настояват за своя професионална организация, а също и студенти. 

Минути преди да тръгнат от Пловдив за София медицинските специалисти от града те разговаряха с Антония Попова. Чуйте репортажа в звуковия файл.

Снимка
Още от категорията

Ангел Джамбазки изнася лекция пред пловдивски студенти

Евродепутатът Ангел Джамбазки гостува на ПУ „Паисий Хилендарски“. Пред студенти и граждани той ще изнесе лекция на тема "Мултикултурализъм или национални държави в Европа". 

публикувано на 13.12.19 в 07:02

Пампорово открива ски сезона

В Пампорово официално ще бъде открит новия зимен сезон. На разположение на скиорите и сноубордистите са пистите Ски път Пампорово (туристическата),  Дельово дере и Картола.  В първия ден от откриването на ски сезона всички лифтове в курорта ще возят безплатно. От 14 до 20 декември зоната ще работи с промоционална цена на дневната лифт..

публикувано на 13.12.19 в 06:57

Арестуваха служител на БОП - Пловдив за търговия на стоки менте

Служител на Териториална дирекция "Борба с организираната престъпност" - Пловдив беше задържан днес за 24 часа. Арестът на Тодор Бакларов е извършен в сградата на службата.   Разследването се наблюдава от Района прокуратура-Асеновград, при координиране  на действията с Окръжна прокуратура-Пловдив.  Процесуално-следствените действия се извършват от..

обновено на 12.12.19 в 17:23

Арестуваха лихвар, изнудвал социално слаби

В карловското село Христо Даново е задържан 39-годишен мъж за лихварство.  В дома и вилата на лихваря били открити множество дебитни карти ведно с пин кодовете им, бележки с имена на длъжници и сумата от 86 хил. лева, съкранявани в метален сейф. Той отпускал кредити на социално слаби хора от общините Карлово и Сопот срещу голяма лихва в нарушение..

публикувано на 12.12.19 в 17:23

Пловдив взима 120 млн. кредит от ЕИБ за големи инфраструктурни проекти

Община Пловдив получи предложение от Европейската инвестиционна банка за кредитна линия до 120 млн. лева за финансиране на големите проекти.  До седмица предложението ще бъде публикувано за публично обсъждане на сайта на Община Пловдив. Това съобщи ресорният заместник-кмет Илия Кирчев. Линията е с гратисен период до 7 години, срокът за..

обновено на 12.12.19 в 16:11