Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След всяка кражба полицията съветвала Пирилис "да пие една студена вода"

Решават дали да оставят фермера от Болярино в ареста

Съдът решава дали кипърският фермер Димитракис Пирилис, който прегази с джипа си крадец в ниваата си в с. Болярино, да остане за постоянно в ареста.

Срещу кипърския гражданин е повдигнато обвинение  за това, че в нощта на 11 срещу 12 май, в землището на с. Болярино, при управление на товарен автомобил е нарушил правилата за движение по пътищата и е допуснал пътнотранспортно произшествие, вследствие на което умишлено е причинил смъртта  на 30-годишния Петър Гаджанов. Мъжът влязъл в имота на фермера заедно с още 2-ма, за да крадат крави. 

В съдебната зала днес обвинението беше категорично, че 60-годишният Пирилис трябва да остане в ареста, защото е извършил убийство. Според прокурора той би могъл и да напусне страната, ако бъде пуснат под домашен арест.. 

От своя страна защитата на фермера увери, че се касае за фатална случайност и нещастен инцидент, а не за умишлено убийство.

Самият Димитракис Пирилис заяви в емоционално обръщение към съда, че през 17-те си години у нас, е работил в много тежка за бизнес среда и е бил многократно обиран. От кражбите е понесъл и много загуби, а когато подавал сигнал и оплакване в полицията от там му отговаряли "да пие е една студена вода".

Междувременно в районният съд започна гледането на искането на прокуратурата за мерките за неотклонение на двамата оцелели крадци от кравефермата край Болярино. 

Гледат мерките и на двамата оцелели крадци


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Арестуваха пиян шофьор, опитал да прикрие нарушение

Шофьор, употребил алкохол, опита да скрие нарушението си. Около 21 30 ч. снощи на бул. „Пещерско шосе“ в Пловдив с колата си „Хюндай“ 49-годишният мъж е отнел предимство и е блъснал мъж с мотопед. След това избягал от мястото на инцидента.  Мотопедистът по-късно е спрял патрулиращ по булеварда полицейски екип и е разказал за случая. След това при..

обновено на 06.08.24 в 19:12

Потушиха пожара над Асеновград

Потушен е пожарът, който следобед избухна близо до ВЕЦ-а в кв. "Изток" в Асеновград, съобщиха от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив.  Сухи треви горят над Асеновград П ричината все още не е установена, допълниха от дирекцията.  По информация на пожарната служба са се запалили сухи треви над ВЕЦ-а, като..

публикувано на 06.08.24 в 19:05

Сухи треви горят над Асеновград

Сухи треви горят над асеновградския квартал „Изток“ в подножието на планината.  Огънят се е запалил преди около час.   На място са изпратени две екипа на пожарната. От там уверяват, че няма опасност за хората и за близките постройки. 

публикувано на 06.08.24 в 16:31

Изплатиха държавната помощ за пострадалите от пожара в Отец Паисиево

Министерски съвет отпусна първите 15 780 лева на пострадалите семейства от пожара в село Отец Паисиево, община Калояново. Те са част от изплатените  300 000 лева държавна помощ на семействата, пострадали от природни бедствия през това лято. През юли 42 вили изгоряха напълно от огнената стихия, като подадените заявления за помощ в общината са..

публикувано на 06.08.24 в 15:54

"Полицай" Попов и "инспектор" Петров мамят пенсионери в Пазарджик

Полицията в Пазарджик отчита отново активиране на опитите за телефонни измами в региона. Използва се познатата схема, при която измамниците се представят за полицаи. Важен момент в обаждането е, че измамниците обикновено се представят за "полицай Попов" и "инспектор Петров". Те атакуват самотните възрастни хора психически, като им обясняват, че са..

обновено на 06.08.24 в 11:23