Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искания на протестиращите за парка в "Кършияка" ядосаха кмета

| обновено на 16.05.19 в 15:48

Нови искания отправиха протестиращите в защита на парка зад хотел „Санкт Петербург“ към Община Пловдив. Те присъстваха на сесията на Общинския съвет, а непосредствено след нея представителите на Инициативния комитет пресрещнаха пловдивския кмет Иван Тотев.

Искаме едно УПИ за озеленяване на този терен. Това заяви Асен Костов, председател на Инициативният комитет. Той показа и вариант, който разделя терена на две УПИ-та като вътрешното е без изход. Протестиращите смятат, че това противоречи на законовите разпоредби.

Кметът Иван Тотев заяви, че има решение на Експертен съвет към Община Пловдив за озеленяване на имота и това е указание към изработващите Общия устройствен план.

С вас четвърти месец една и съща тема я дъвчим по сто пъти. Цялата администрация работи за вас и аз не мога да разбера какво искате. Имам чувството, че почвате да защитавате частника, заяви Тотев, а протестиращите категорично отрекоха.

Ако смятате, че така ще ни преследвате всяка седмица и да ми давате всеки път ново листче с нова картинка, и с някакви печати на някакви, които изобщо не съм чувал, и да се обяснявам за нещо, което никога не съм чувал – няма да стане. Момчета, малко мисля, че прекалявате. Премиерът дойде и каза – в Общия устройствен план озеленяване. В Общия устройствен план – озеленяване. Край. Точка. В момента нямаме застрояване тук. И към настоящия ПУП нямаме застрояване, коментира още Тотев. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Заплатите на българите скоро няма да стигнат европейските

Скоро няма шанс България да излезе от дъното на европейските класации по доходи. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив икономическият анализатор Светозар Гледачев. Причината е, че производителността на труда у нас е много ниска, в сравнение с останалите европейски държави. А за да се повиши тя, е необходимо..

публикувано на 01.05.24 в 11:47

Априлската епопея ни прави субект на европейската сцена

Априлската епопея ни прави политически субект на европейската сцена, тогава всички започват да говорят за българите. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив доцент доктор Атанас Шопов, директор на Исторечски музей-Панагюрище. Тогава център на източния въпрос, в тази поредна голяма източна криза, става българският...

публикувано на 01.05.24 в 11:21

Икономическият оптимизъм за България се отлага с две години

При годишна инфлация от 3% очевидно не можем да кандидатстваме нито тази, нито слдеващата година за еврозоната, а след скандалите в управлението мисля, че и Шенген трябва да го забравим, така че п редлагам да отложим големия оптимизъм за България за 2026- 2027 година. Това сочи анализ на макроикономиста рпоф. Боян Дуранкев, направен в предаването..

публикувано на 30.04.24 в 16:19
Тома Белев

По корупционната магистрала се движат партиите на статуквото

Корупционна магистрала и бърза "зелена" писта за големи инвестиционни проекти, които ще се оценяват в двойно по-кратки срокове или ще се приемат чрез мълчаливо съгласие. Целта – да се улеснят фирми от партийните обръчи в усвояването на средства.  Това е едната гледна точка към определяните като скандални промени в Закона за насърчаване на..

публикувано на 30.04.24 в 16:16

Броят на бежанците от Украйна у нас е като в началото на войната

Броят на украинските бежанци, които пристигат в Пловдив, бягайки от войната в Украйна, в момента е същият, както от началото на конфликта. Всеки ден от 3 до 5 семейства идват в нашия хуманитарен център само с един куфар и дете в ръце, обясни за програма "Точно днес" Наталия Елис, председател на фондация  „Юкрейн Съпорт енд Реноватион“. Според нея..

публикувано на 30.04.24 в 10:22