Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера на "Великите европейци - книгата, ново начало" в Радио Пловдив

| обновено на 22.05.19 в 10:49

Премиера на новата книга на Пламен Асенов "Великите европейци" ще събере приятели на едноименното радиопредаване, излъчвано вече седма година в ефира на БНР - Радио Пловдив, в Първо студио на медията на 22 май, сряда, от 18.30 часа.

Какво знаем ние за Европа?

Новата книга за великите европейциНе питам за ЕС, питам за Европа.

Книгата „Великите европейци” идва на бял свят, въпреки че на никого от онези, на които би трябвало да им пука за появата на подобни книги, не им пука.

Искрено благодаря обаче на хората от цялата страна, които наистина искат да знаят повече за общата ни историческа и духовна родина - Европа. Те винаги са ме подкрепяли да продължа радио-поредицата и отдавна ме окуражават да я превърна в книжна поредица.

Е, първият опит през 2015 се оказа красив, но неефективен.

Оттогава с Фондация ПРО ЛИБРИС и БНР - Радио Пловдив опитваме да намерим продължение, но ето, че четири години по-късно май намерихме нещо по-хубаво - ново начало. 

Пламен Асенов



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Художникът Цветелина Велкова

Цветелина Велкова показва "Цвят и сянка" в Радио Пловдив

Изложбата “ Цвят и Сянка ” на Цветелина Велкова ще бъде открита  на 18 март от 18.30 часа в Културния център на Радио Пловдив.  Експозицията показва разнообразие от графични и живописни творби, включително пейзажи, фигурални композиции и натюрморти. Те се излагат за първи път пред публика. Председателят на Дружеството на пловдивските..

обновено на 18.03.24 в 06:14

Книга за богатството представят в Първо студио на Радио Пловдив

„Богатството ни приляга“ е първата книга на Аида Марковска, холистичен и родов терапевт и Ваня Кънева, магистър психолог, която практикува в областта на взаимодействието между човека и средата. Тя е плод на техния дългогодишен и съвместен труд, и приятелство. На 14-и март, от 18.30 часа, в Първо студио на радио Пловдив ще разберете повече..

обновено на 11.03.24 в 12:26

Премиера на "Смирено" на Петър Краевски в Първо студио на Радио Пловдив

Новата стихосбирка на Петър Краевски, озаглавена „Смирено“, ще бъде представена в Първо студио на Радио Пловдив на 15 февруари от 18.00 часа. Новата книга излезе в края на 2023 г. от "Жанет 45". Корицата и илюстрациите са на Иван Краевски.  „Смирено“  съдържа над 65 стихотворения, бял стих, с добре овладяна ритмика, както и няколко текста в..

обновено на 15.02.24 в 06:57

13 февруари - Световен ден на радиото

По инициатива на ЮНЕСКО, след гласуване на Общото събрание на ООН през 2012 година, 13-и февруари е обявен за Световен ден на радиото. Денят е избран неслучайно - рождената дата на радиото на самата Организация на обединените нации е именно 13 февруари - през 1946 година. 13-тото издание на празника на радиото през 2024-а година е специално, като..

публикувано на 13.02.24 в 07:57

"Велин Рок Блок" празнува своя 1500 брой в ефир

Най- дълголетното предаване за рок музика в българския радиоефир „Велин Рок Блок” ще празнува наживо на 30 януари. Празничното издание ще е четиричасово и рок маратонът ще започне, както обикновено, в 20 часа, но ще продължи още два екстра часа - до полунощ! Водещият проф. Велин Станев е поканил много и различни събеседници – личности,..

обновено на 30.01.24 в 06:22