Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Кърнаре ромските семейства с незаконни къщи получиха актове

Жителите на Кърнаре обаче отново излизат на протест в неделя

51 акта са връчени на собствениците на незаконни постройки в карловското село Кърнаре. Те могат да се обжалват в 7-дневен срок, след това ще бъдат връчени предписания за събаряне на незаконните къщи. 

В едномесечен срок собствениците трябва доброволно да ги премахнат, в противен случай общината ще ги събори със собствени средства, съобщи пред Радио Пловдив зам.- кметът по строителство на община Карлово Данка Зидарова-Люртова.

Тя допълни, че мащабна акция по описване на незаконни постройки тече не само в Кърнаре, а и във всички 26 селища, където има ромски семейства. Целта е общината да се справи докрай с незаконното строителство, коментира зам.-кметът.

Въпреки предприетите мерки, в Кърнаре отново ще има протест в неделя. Хората недоволстват не само срещу незаконните къщи, но и настояват за засилено полицейско присъствие в селото и за разкриването на полицейски участък в Розино. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ОбС решава дали да се застрои терен до църквата "Св. Николай"

Пловдивските общински съветници решават дали да дадат зелена площ на Митрополията с опция за застрояване.  Теренът от 600 кв. м. се намира в квартал „Отдих и култура“ и е в непосредствена близост до църквата „Свети Николай“, която е построена върху земя, частна общинска собственост. Сега теренът е публична общинска собственост и е за..

обновено на 28.03.24 в 09:40

В Асеновград ще се проведе уъркшоп за онлайн образованието

В Асеновград ще се проведе Уъркшоп на тема „Онлайн ресурси за формално и неформално образование“.  Обучението ще се проведе в Градската библиотека. Целта на инициативата е да бъдат представени пред младите хора селектирани едни от най-често използваните безплатни online платформи за формално и неформално образование. Благодарение на..

публикувано на 28.03.24 в 09:40

Пловдив е домакин на форум за дигитализация в образованието

Участници от цялата страна ще дискутират в Пловдив - дигитализацията, иновациите и уменията на 21 век на майсторски клас, организиран от фондация „Световен образователен форум България“ Генералният секретар на Европейската асоциация на училищните директори (ESHA) Пол Бърн, който е и член на съвета на Международната конфедерация на..

обновено на 28.03.24 в 06:38

Ремонт променя трафика по ул. "Д-р Георги Странски"

Временна организация на движението със спиране на автомобилния трафик се въвежда по ул. „Д-р Георги Странски“ в участъка от кръстовището с ул. „Архимандрит Евтимий“ до ул. „Коста Паница“. Тя влиза в сила от днес и ще продължи до 31 май. Причината е стартът на третия от общо четирите етапа по проекта за  продължението на „Д-р Георги..

публикувано на 28.03.24 в 06:34

Европрокуратурата обвини фермер от пловдивско за измама за 190 000 евро

Филиалът на Европейската прокуратура в София повдигна обвинения срещу един заподозрян за измама с евросубсидии, съобщиха от базираната в Люксембург институция. Обвиненията са в резултат на разследване на проекти за отглеждане на селскостопански продукти, финансирани изцяло от ЕС. Смята се, че през януари 2020 г. заподозреният подал от името на три..

публикувано на 27.03.24 в 16:05