Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За трети път "Вкусът на Пловдив"

Третото  издание на фестивала "Вкусът на Пловдив" ще се състои от 23 до 26 май.  Той ще се проведе на Малката главна с участието на производители и майстори готвачи от пловдивски ресторанти.  Те ще представят  качествени продукти и ястия от традиционната българска кухня. Ще бъдат демонстрирани  и кулинарни техники. Дванайсет производители, които редовно участват във Фермерския пазар в Пловдив, ще представят млечни продукти по стара традиционна българска рецепта, както и  ппрочутият садовски фъстък, плодове и зеленчуци от ферми, пчеларски продукти, кракери от сушени заленчуци и семена,  винарна, ще има и производител на какаови зърна.  Две от шатрите на феста  ще са специално за занаятчиите от  Занаятчийската камара в  Пловдив. Те ще покажат свои майсторски продукти, тематично свързани с готвенето, дома и храната

Откриването ще бъде на 23 май  от 12.30 ч. на площата пред Римския стадион. Гост- водещият шеф Иван Звездев ще приготви агнешки курбан за 250 души, който ще бъде раздаден на посетителите. Ще има и празнична програма с участието на ансамбъл "Тракия", спортни и латиноамерикански танци, томболи и викторини с награди. 

Фестът  се очартава да се превърне в традиционен фестивал, който е любим на пловдивчани, каза зам.кметът по култура и туризъм Александър Държиков. Той  подчерта, че събитието е важен сегмент от туризма и с всяко  издание  се надгражда и става все по-интересен . Община Пловдив със сигурност ще продължи да го подкрепя безрезервно, каквато е и политиката на общинската администрация да застава зад качествени събития, които целят съхраняването на българските и местните традиции, култура и опит, който да бъде предаван и на поколенията напред.

Фестивалът "Вкусът на Пловдив "  е организиран от Сдружение на ресторантьори и хотелиери "Тракия"-Пловдив, фондация "Локалфууд.бг", Фермерски пазар – Пловдив, община Пловдив   и част от  пловдивския календр на  туризма.

Немска телевизия ще заснеме фестивала. 






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ломотив победи инфарктно Септември

Локомотив (Пловдив) постигна драматична победа с 3:2 над Септември като гост на стадиона в столичния квартал "Надежда".  Виктор Очаи поведе за домакините със страхотен гол в 39-ата минута. През втората част обаче появилият се от скамейката Мартин Хайдаров (67') изравни за "смърфовете". Впоследствие чрез Мартин Паскалев "черно-белите" обърнаха мача. В..

публикувано на 26.08.24 в 21:22

Решения на Спортно-техническата комисия на БФС

Спортно-техническата комисия към БФС  премести следващия домакински мач на Локомотив Пловдив да се играе по светло. Става въпрос за "железничарското" дерби срещу Локомотив София, което ще се играе в неделя от 17,00 часа вместо в събота от 21,15 часа. Ето всички решения на СТК от днес, 26 август : Поради продължаващите ремонтни дейности на тревното..

публикувано на 26.08.24 в 17:57

Локомотив продава Мичи Нтело в Швейцария

Локомотив (Пловдив) ще се раздели с Мичи Нтело. "Смърфовете" ще продадат нападателя в швейцарския Ивердон Спорт. Според белгийския журналист Саша Таволиери между двата клуба има постигнато споразумение относно параметрите на сделката, но подробности не се съобщават. Нтело ще подпише 3-годишен договор с Ивердон, който в момента заема предпоследно място в..

публикувано на 26.08.24 в 17:55

"Ботев" с първа загуба за сезона

"Спартак" (Варна) победи "Ботев" (Пловдив) с 1:0 в двубой от 6-ия кръг на Първа лига и нанесе първа загуба на пловдивчани от началото на сезона.  Двубоят започна с минута мълчание в памет на починалия бивш капитан на "Ботев" Георги Аврамов. В 69-та минута Ахмед Ахмедов вкара красив гол във вратата на "канарчетата", който се оказа достатъчен за трите..

публикувано на 25.08.24 в 09:59

Нова промяна за мач на Ботев Пловдив

Спортно-техническата комисия към БФС официализира промяната в предстоящия мач между ЦСКА-София и Ботев. По програма двубоят трябваше да се играе на Националния стадион, но заради концерт ще се състои на стадиона в “Надежда”. Ето и пълното решение: Поради затваряне на Националния стадион “В. Левски“ за провеждане на концерти и невъзможност да се..

публикувано на 24.08.24 в 17:58