Гласувам за Европа на гражданите, а не на бюрокрацията

| обновено на 26.05.19 в 14:38

Главният прокурор Сотир Цацаров упражни правото си на глас в 9.30 в ОУ  „Петър Берон.“ Той подчерта, че гласува за български представители в ЕП, които със своя глас и своята работа биха допринесли за една по-различна Европа. Това е Европа на европейските столици и на европейските граждани, а не на брюкселската бюрокрация. 

 Гласувах за Европа, много по-ангажирана със собствената си сигурност, антитероризъм, отколкото с икономически, вътрешни проблеми или пакета „Мобилност“. Това е Европа в автентичния й вид, подчерта Цацаров.

Той уточни, че Прокуратурата работи в момента активно по 40 преписки. До 18 ч. преди изборния ден са подадени 147 сигнала за нарушения от граждани,  ДАНС  и МВР.  По тях са образувани 13 досъдебни производства, като по една от преписките е постановен отказ.  Нарушенията не са драстични и се отнасят за купуване на гласове в цялата страна от различни партии. Схемите на нарушенията варират около вече познатите при предишни избори.

За сравнение с изборите за предишния ЕП,  Цацаров уточни, че са били образувани 21 досъдебни производства по  535 сигнала. Изводът е, че изборният ден протича повече от нормално, работи се в пълно взаимодействие с органите на МВР и Данс, заяви още главният прокурор Сотир Цацаров.

Цацаров подчерта още, че очаква от действащата в момента ЕК да се произнесе до края на мандата си по действащия механизъм за сътрудничество и проверка спрямо България.

 Що се отнася до новия състав на  ЕК, очаквам тя да направи Европейската Прокуратура работеща, а не - бюрократична структура, Европа - на  съвместните антитерористични действия, Европа -  на съвместната отбрана. Големите приказки не носят нищо на редовия европейски гражданин, каквито сме всички ние, заяви още Цацаров. 


Още от категорията

Слаб интерес в „Столипиново“ по програмата за чистия въздух

„ 267 са декларациите, подадени от пловдивчани за климатици, 240 предпочитат печките с пелети, 70 искат да бъдат газифицирани, а 22 домакинства щелаята да се отопляват с парно. Общо подадените декларации от април до ноември са около 600 “ – съобщи в интервю за Радио Пловдив Василка Чопкова от общинската дирекция „Екология и управление на..

публикувано на 11.12.19 в 16:51

Цацаров да се разрови в Пловдив, ужасяващи са нещата

С конституционно мнозинство Народното събрание избра Сотир Цацаров за председател на КПКОНПИ. В интервю за Радио Пловдив пловдивският депутат от Обединени патриоти и бивш кмет Славчо Атанасов заяви, че познава Цацаров повече от 15 години. Беше изключително добър председател на Окръжния съд в Пловдив. Съдът имаше най- добрите резултати в цяла..

обновено на 11.12.19 в 16:03

Не изпълняваме препоръките на Венецианската комисия

Главният прокурор Сотир Цацаров вече е председател на Антикорупционната комисия. И въпреки че името на новия обвинител номер 1 на държавата е ясен от няколко седмици, темата продължава да е в политическия дневен ред на страната заради препоръките на Венецианската комисия за промени, свързани с правомощията му у нас. По темата – интервю на..

публикувано на 11.12.19 в 15:52

Предприемаческият бяс нарушава качеството на живот

По повод първото място на Пловдив по строителство на нови сгради през третото тримесечие, Пламен Иванов, председател на Пловдивската строителна камара заяви, че този бум несъмнено ще доведе до спад.  Вярно е, че стоителството особено на жилищни сгради е много интензивно. Това се дължи и на новите работни места, на притока на хора от други селища...

публикувано на 11.12.19 в 10:52

„Българската Коледа“ за малките пациенти в УМБАЛ „Свети Георги“

Съвременна ендоскопска система за видео гастроскопия получи Детска клиника към Университетска болница „Свети Георги“ в Пловдив от инициативата „Българската Коледа“. С нея се осигурява възможността за безопасни изследвания на децата и по-добро лечение. Това са два апарата – видео ендоскоп за изследване на хранопровода и стомаха на..

публикувано на 11.12.19 в 10:38