Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пловдивчани искат да са европейци в Европа

За съхранени традиции и запазена идентичност на нациите в Европейския съюз гласуват пловдивчани

Новият Европарламент да работи за изравняване на стандарта на живот в държавите от общността, така че ние българите да не сме най - бедните, а също да живеем и да се чувстваме като европейци. 

Това пожелаха пловдивчани, които отидоха до урните в днешния ден, в който България гласува за нов Европейски парламент. 

Чиста, подредена и красива Европа, със социално осигурени жители и съхранени традиции и идентичност на отделните нации - за това гласуват жителите на Пловдив. 

Те са категорично против големите заплати на евродепутатите и смятат, че възнагражденията им трябва да бъдат драстично намалени в полза на обикновените хора. 

Българските евродепутати да работят така, че условията за живот в нашата страна да позволят на стотиците емигрирали зад граница българи да се върнат в родината си, настояват още пловдивчани.

Защо и как гласуват пловдивчани - чуйте в звуковия файл.


Още от категорията

Превозвачите няма да пуснат градските автобуси до селата

През тази седмица бяха проведени разговори за възможностите градският транспорт на Пловдив да обслужва населените места в по-малките  съседните общини.  Срещата беше инициирана след поредица от писма до кмета Здравко Димитров с молби, подкрепени от стотици подписи на жители от съседните села за по-удобен и редовен транспорт. Основният..

публикувано на 29.05.20 в 15:00

Битката с фалшивите новини трябва да продължи

Предложените промени в Закона за радио и телевизия бяха отхвърлени на комисия, но това не означава, че няма да влязат в зала и че ние няма да продължим да се борим за тях. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Александър Сиди, депутат от „Обединени патриоти“. Народните представители от групата внесоха два законопроекта за промени - единият..

публикувано на 29.05.20 в 11:33

Очаква се бум на усложнени хронични заболявания

Може да се очаква бум на случаи на усложнени хронични заболявания, а също и на нови недиагностицирани заболявания, в това число и онкологични. Тази прогноза направи доктор Стойчо Кацаров от Център за защита правата в здравеопазването и бивш заместник-министър на здравеопазването, който коментира последствията от спрения планов прием в лечебните..

публикувано на 29.05.20 в 10:49

С маска на матура, по девет души в класна стая на 1 юни

Уточнени са всички детайли за провеждането на държавните зрелостни изпити. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Вихра Ерамян, директор на ЕГ „Иван Вазов“ в Пловдив. В училището на матура ще се явяват 208 ученици. Тази година държавните зрелостни изпити ще се провеждат при строго спазване на противоепидемичните мерки, които бяха разпоредени..

публикувано на 29.05.20 в 10:14

Европейските милиарди са нероден Петко в България

България ще получи 11,7 милиарда евро , ако бъде одобренo предложението на Еврокмисията за седемгодишната рамка на ЕС. Предложеният седемгодишен бюджет е от 1,85 трилиона евро, като 750 млрд. евро са за фонда за възстановяване от пандемията. Оказва се, че България ще получи много повече, отколкото трябва да плати.  "Ако това стане факт,..

публикувано на 28.05.20 в 15:15