Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВМРО: Вече сме отворили шампанското

| обновено на 26.05.19 в 21:31
Снимка: БГНЕС / Снимка: БГНЕС

Като "прекрасни" и "чудесни" определи прогнозните резултати за ВМРО от евро-вота днес кандидатът на ВМРО за евродепутат Александър Сиди, който е възможно да влезе в Европейския парламент. 

Категорична победа за ВМРО в патриотичната ниша. Категорично доказва, че свършихме своята работа и като организация по време на изборите, и съответно  Ангел Джамбазки като най-разнопознаваемият български евродепутат. Това е един от може би най-големите резултати на ВМРО като самостоятелна пополитическа сила, което ни задължава да продължаваме добре своята работа. 

Другото най-хубаво в днешния ден е, че въпреки  милионите, наливани в реклама на различни  други полтически сили, които основната им цел  бе да калят нас и съответно бяха проводник на чужди ибнтереси в страната, те не  успяха да влязат.  Това показа, че на избори е добре да се види кой какво е свършил, а не кой колко плаща. И аз съм доволен, че българските граждани показаха ясно и точно какво е бъдещето на страната, което очакват.

Четвърта сила сме в държавата и това ни задължава да продължаваме своята работа, каза още Сиди в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив и допълни, визирайки партньорите от патриотичната коалиция, с която участват в управлението:

Ние вече сме отворили шампанското, има хора с приповдигнато настроение. А другите, които сипеха хули срешу нас, треперят дали ще имат място. 

Сиди допусна, че още във вторник ще имат заседание на парламентарната група и там ще коментират въпросите за коалиционната формула на патриотичните организации. Критиките на слогана "Браним България" коментира така: 

Критиките бяха основно от хора, които в момента продължават да треперят за своя резултат и са на ръба дали да влязат или не. Показва, че ВМРО продължава напред, че въпреки злостните хули,  които получихме по време на кампанията, ВМРО намери правилното решение. Аз вярвам, че това беше добрия слоган, с който доказахме, че ние можем да се борим в Европа. Защото не е въпросът да влезе някой, който да не ходи на работа като човек, представен от тази коалиция, която трепери дали ще влезе и съответно беше един скъпо платен турист.  

На въпрос за ДПС, че има почти двойно повече проценти от тях самите, Сиди отговори:

ДПС е трета политическа сила в страната, но това тежи на съвестта на всички онези, които днес не излязоха да гласуват, а утре ще бъдат активни във фейсбук и в социалните мрежи, ще мрънкат колко зле се управлява страната и как ДПС управлява всичко. 

Той каза, че в това, което не са успели, е да убедят българския гражданин да излезе масово да гласува. И че ще направят анализ и ще се опитат да поправят резултата да стане още по-добър.

Сиди коментира още дали днешният резултат ще повлияе на политиката при местните избори на ВМРО. 

Днес приключи една тежка битка за ВМРО Пловдив. Битка за гласовете на пловдивчани. Нека да направим анализа, нека да видим на местно ниво какво сме направили като резултат, както и нашите опоненти. И тогава може да седнем да говорим за местните избори. И да, този резултат задължава ние оттук нататък да мислим за едно добро предстаевяне на ВМРО на местните избори, в което аз лично вярвам.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Средно с 20% поскъпват билетите за влака от днес

Тези, които предпочитат да пътуват с влак ще плащат вече повече за билети от днес. Причината е инфлацията и повишените разходи, гласи официалното обяснение от БДЖ.  Колко ще струват след 20 процентното увеличение пътуването до Карлово, Асеновград и Пазарджик и колко ще бъде билетът до морето? „Увеличението е средно с 20%.  Без промяна..

публикувано на 07.05.24 в 16:19

ИТН ще внесе разума в 50-я парламент

"В листите за предстоящите избори са колеги, с които сме работили от началото ни като създаване на политическа формация ИТН, като отдавна сме се очистили от хора, които искаха да използват платформата ни за други цели. Абсолютно обединени сме като отбор и устремени към много добрите резултати, които ще постигнем със сигурност в Пловдив на 9 юни." Това..

публикувано на 07.05.24 в 10:02

Следобед ще бъдат обявени водачите на листите на ПП-ДБ

Преговорите в коалицията „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“ (ПП-ДБ) приключиха успешно и днес в 15.00 ч. ще регистрираме листата си в РИК. Това съобщи в предаването „Точно днес“ доскорошният депутат Йордан Иванов, който е кандидат за нов мандат от Пловдивска област. Бившият областен управител отказа повече подробности за..

обновено на 07.05.24 в 09:56
Георги Лозанов

Европейските избори са значими, колкото националните

"И Великден, и Гергьовден в голяма степен са семейни празници,  в които човек има възможност  малко повече да се отдаде на  размисъл" . Това сподели  за програма "Точно днес"  именикът Георги Лозанов, медиен експерт и анализатор.  Според него съвпадането на двата празника дава допълнителна красота и значимост.  Той разказа, че носи..

публикувано на 06.05.24 в 11:09

"Добро утро, ден!" с д-р Ваня Танчева-Манчева

В рубриката „Добро утро, ден!“ тази седмица ни гостува Д-р Ваня Танчева- Манчева. Жена с размах, с чувство за хумор и дар слово, чийто професионален път от цели 42 години е свързан с контрола на здравната система в Пловдив и областта.  Минава през всички нива на ХЕИ и РЗИ, като последните 11 години, до 2021 година, е директор на инспекцията. Казва,..

обновено на 04.05.24 в 13:04