Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Резултати в Пловдив към полунощ: ГЕРБ води с над 5 % БСП

| обновено на 27.05.19 в 01:02

Към полунощ са обработени 50 секционни протокола, което представялява 10,48 % от окончателно приетите протоколи на секционните избирателни комисии. Това съобщи за Радио Пловдив председателят на 16-та РИК Пловдив Илиан Иванов.  Резултатите са следните: ГЕРБ - 31,78 %, БСП - 26,25 % ,  ВМРО - 10,44 %  и Демокоратична България - 7,30 %.

При преференциалното гласуване най-много гласове получават първите кандитдати от листите на партиите.

По думите на Иванов рабоата на 16-та РИК минава нормално, но обработката е по-бавна заради протоколоите от машинното гласуване.  На-често срещаната грешка при протоколите е това, че масово не е вписано цифрово изражение на нулите. 

Хората от секционните избирателни комисии в града пристигат с коли на градския транспорти и "Градини и паркове" и полицейски кордон. Опашките в палата 3 на Панаира продължават. 

Минути след полунощ в 17-та РИК Пловдив област са обработени 14,10 % от общо 532 секции в общините.  Междинните резулатати са : ГЕРБ - 32,39 %, БСП - 31,13 %, ДПС - 8,76 %, ВМРО - 6,66 %. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Запали се гората край панагюрското село Априлци

Пожар пламна в района на панагюрското село Априлци.  Горят горски масив и сухи треви около него. На мястото са всички екипи на районната служба в Пазарджик и допълнително екипи от Панагюрище.  Ангажирана е и земеделска техника от селото и района да прави просеки. 

публикувано на 18.07.24 в 16:59

Пожарът над Отец Паисиево е локализиран, няма нови огнища

Спокойна е обстановката над село Отец Паисиево към този час, съобщи директорът на Пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов.  Няма нови запалвания, но дежурството и наблюдението над целия периметър на пожара ще продължи. Има тлеещи огнища, които от време на време се възпламеняват, но огънят не е разширил територията си. Ще..

публикувано на 18.07.24 в 15:59

Определиха маршрутите на двете линии на "Екобус" в Пловдив

Местният парламент с 41 гласа „ за“ и без „против“ и „въздържал се“ решиха да се създаде автобусна линия 104 към общинското дружество „Екобус“. Тя ще е с 9 автобуса с маршрут от кв. „Беломорски“,през ул. „Остромила“, бул. „Коматевско шосе“, „Модър-Царевец“, УМБАЛ „Св. Георги“, бул. „Свобода“, бул. „Васил Априлов“, бул. „България“, до последната спирка -..

публикувано на 18.07.24 в 13:51

Аварийният ремонт по бул. "Васил Априлов" струва 1 350 000 лв

Аварийният ремонт на бул. "Васил Априлов" в участъка между моста на река Марица и бул. "Шести септември" ще се финансира с парите, икономисани от дългосрочния заем за инфраструктурни проекти, изтеглен в предишния мандат.  Това реши ОбС като единодушно подкрепи предложението на ресорния зам.-кмет инж. Тодор Пашов. Средствата са в размер на 1 349 320 лева...

публикувано на 18.07.24 в 13:23

Държавата се справя с пожарите и ще помогне на пострадалите

Служебният премиер Димитър Главчев и министрите на вътрешните работи и на труда и социалната политика Калин Стоянов и Ивайло Иванов пристигнаха в калояновското село Отец Паисиево, където пореден ден продължава борбата с огъня. Те обещаха помощ за пострадалите и отхвърлиха искането на част от парламентарните формации за техните оставки заради..

обновено на 18.07.24 в 12:52