Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДБ постигна успех, но да не подвежда с очаквания

Изборната кампания в България си беше българска. По-голямата част от партиите изобщо не се интересуваха от тенденциите в ЕС. Вероятно това е така и за отделните страни там, защото ЕС не е федерална държава и всяка страна следва своя политически път. Това заяви  политическият анализатор Димитър Аврамов.

Той обаче подчерта, че от 2007 г. европейското членство е най-добрата гаранция за развитието на страната, за устойчива икономика и намаляване на всякакви трусове.

Да заявиш, че ще браниш България явно от Европа, е фантастична политическа глупост, но въпреки това  ВМРО изкараха добър резултат. Една от причините е, че г-н Джамбазки е популярно лице. Невинаги смисълът на една изборна кампания се покрива с резултата. Това бяха едни български избори.

По думите на Аврамов, ВМРО  не  успеляха да интегрират патриотичния сектор, защото другите  две партии в коалицията имат ниски резултати.

 Фалшиво звучи това, че хората, които не гласуват за тях, не са патриоти. По-уместно дори е да се говори за ксенофобски сектор, но във всяко общество има сегмент, на който му харесват подобни неща.

Големият губещ от изборите обаче е БСП, защото се опитаха да превърнат европейските избори в национални за сваляне на Правителството. Въпреки че БСП извадиха повече гласове от миналия път, те изгубиха.

Там ще има тежки последствия, защото с този лидер, тази агресия и начин наработа, с превръщането на социалистическата партия в хомофобска, заради джендър-риториката и измислянето в политиката  на изкуствени врагове, води до изкуствени резултати. Това се случи на БСП. Тя в момента не е алтернатива.
ГЕРБ си стегна
ха структурите, слязоха на „терен“ и показаха, че БСП не е алтернатива.

ДА България говори за важни и почтени неща, това е важна коалиция, от която обществото има нужда. Учудва ме обаче приповдигнатият тон на лидерите, тъй като преди изборите никой не очакваше такъв резултат.

Симпатизирам на ДБ, но да не подвеждаме избирателите с нереални очаквания.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл: 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Плащането през клинични пътеки ощетява пациентите

За ескалиращ проблем при пациенти с урологични онкологични заболявания, който им причинява трайна инвалидизация съобщи на пресконференция проф. д-р Димитър Шишков в Клиниката по урология в УМБАЛ "Пловдив“. По думите му  болни с рак, при които е можело да  бъде направена операция със смяна на пикочния мехур, са лишени от шанса да бъдат лекувани..

публикувано на 09.07.24 в 13:20
Светлин Тачев

Доган държи Пеевски в шах и го кара да се чуди какво става

Юли е времето за поредните опити за ново управление. За политическите вероятности да имаме кабинет, за ДПС и кризите по оста Пеевски - депутати - Доган, говорим с политолога д-р  Светлин Тачев  от "Галъп интернешънъл болкан". Д-р Тачев каза, че изглежда много трудно формирането на кабинет, с втори мандат почти невъзможно, остава надеждата за..

публикувано на 09.07.24 в 08:53

Президентът ще връчи втория мандат в разумни срокове

Президентът ще връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в разумни срокове. Ако има удължаване на сроковете за насрочване на евентуални предсрочни парламентарни избори, то по-скоро ще стане с третия мандат. Тази теза защити конституционалиста доц. Христо Паунов, който е и преподавател в ПУ "Паисий Хилендарски". Той обясни,..

публикувано на 08.07.24 в 11:39

Кризата в политиката гони инвестициите към съседни страни

Политическата нестабилност у нас пряко влияе на икономиката на България, която през последните години се забавя значително, заради намалените инвестиции и неусвояването на средствата по Плана за устойчивост и възстановяване и по европейските програми.  Това коментира Добрин Иванов, изпълнителен директор на Асоциацията на индустриалния капитал..

публикувано на 08.07.24 в 11:10

Властта в РСМ обслужва сръбски и унгарски интереси

Новата власт в Северна Македония, която е белязана от македонизма, обслужва чужди интереси. Тя е в услуга на оста Белград – Скопие – Атина, а от скоро имаме и нов компонент Будапеща. Това коментира журналистът и ръководител на агенция БГНЕС Любчо Нешков по повод сигналите, които дава премиерът Християн Мицкоски и неговия кабинет по отношение..

публикувано на 08.07.24 в 10:36