Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ремонти спукаха газопровод до моста Адата

| обновено на 28.05.19 в 13:06

Газопровод е бил прекъснат при строителни и ремонтни дейности на Рогошко шосе, в района на моста Адата. Сигналът е получен в полицията минути преди 12 ч.

Районът е отцепен и обезопасен от полицейски служители. На място са екипи на пожарната и представители на газоразпределителното дружество. Автомобилите се насочват по обходни маршрути.

Няма никакъв достъп от кръстовището на моста Адата към Рогошко шосе, по което е станал пробивът. Според екипа на Радио Пловдив, който е на мястото на инцидента, в района се усеща осезателна миризма на газ. Има и струпване на автомобили. 

Галерия

Още от категорията

Тържествен молебен в Пловдив за 150 години Българска Екзархия

Тържествен молебен  по повод 150-годишнината от Българската Екзархия ще бъде отслужен в храм „Св. Богородица“ в Пловдив. По-късно  в Културен център  „Тракарт“ ще бъде открита документална изложба, посветен на паметното събитие. В програмата участва Хорът на пловдивските момчета  „Стефка Благоева“ с диригент Милка Толедова. На тази дата..

обновено на 28.02.20 в 08:11

В село Брестовица и днес водата е негодна за пиене и готвене

Кметът на община Родопи Павел Михайлов днес се среща с директора на РЗИ и с управителя на ВиК Пловдив във връзка с повишеното количество на манган във водата на село Брестовица. Това съобщи той в ефира на Радио Пловдив преди минути. По думите на Михайлов, общината е реагирала веднага след като е получила информация за замърсяването. Изпратихме..

публикувано на 28.02.20 в 07:42

Манган във водата на Брестовица, да не се ползва за пиене и готвене

Водата в Брестовица е негодна за пиене и готвене заради завишени стойности на манган. Употребата за други домакински нужди е безопасна. От РЗИ са установили, че съдържанието на манган е 65 микрограма на литър при максимално допустима стойност от 50 микрограма. Сигналът в РЗИ е подаден от ВиК – Пловдив  и след сигнали на жители на селото, че от..

обновено на 28.02.20 в 06:32

В Пловдив съдят двама трафиканти на органи

Двама трафиканти на органи за трансплантация се изправят пред Районния съд в Пловдив. Виолета Тодорова и Васил Гьошев са опитали през април 2018 г. да преведат през границата мъж, съгласил се да стане донор на бъбрек за майката на Виолета, която била в  тежко състояние. Операцията трябвало да се извърши в клиника в Истанбул, а на донора – Валентин..

обновено на 28.02.20 в 06:32

БЧК Пловдив приема годишния си план за действие

Областният съвет на Български Червен кръст – Пловдив днес ще приеме план за дейността си през 2020-та и ще отчете дейността си за миналата година.  Очаква се за общото събрание на червенокръстката организация да пристигне зам. председателят на БЧК д-р Валентин Пеев, зам. генералният директор и други представители на националното ръководство, а..

публикувано на 28.02.20 в 06:14