Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Церетелево протестира срещу 5-месечно безводие

| обновено на 28.05.19 в 14:20



Десетки жители на Церетелево протестираха срещу липсата на нормално водоподаване в селото. Преди обед те излязоха  да изразят недоволството си на пътя към близките села. Проблемът с водата датира от месеци, а авариите на стария захранващ водопровод са многобройни. 

Проблемът с водата в Церетелево е от края на миналата година, уточни кметът Върбина Тотева. От пет месеца в селото няма нормално водоподаване и почти ежедневно сме без вода. Нормализира се налягането, но започнаха честите аварии, които не могат да бъдат отстранени своевременно. 

Главният инженер на ВиК Пловдив Антон Гълъбов увери, че предстои ремонт на захранващия селото водопровод, който е много стар.  Проблемът е сериозен. Предприемаме действия, направихме проект и сега започва подмяната.  

Кметът на община Съединение Атанас Балкански уточни, че вече има отпуснати от общинския съвет средства за ремонта.  Ние сме гласували със съветниците 18 хиляди лева, за да можем да свършим съвместно с ВиК нещата. 

Утре предстои среща между специалистите от водоснабдителното дружество и местната власт. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ученик от Пловдив триумфира на езикова олимпиада в САЩ

Хамза Арслан, който тази година завърши 10 клас в ЧПГИКН „Акад. Благовест Сендов” в Пловдив, се завърна в България с два златни и един бронзов медал, след участието си в  в Глобалните Финали на Teenagle, проведени в Montclair State University, New Jersey, USA. Състезанието се провежда в 4 кръга, като всеки един от финалистите се подготвя с..

публикувано на 08.08.24 в 13:48

Прекратяват договора с консорциума от три транспортни фирми, "Хеброс бус" оцеля

От 10 септември Община Пловдив прекратява договора с консорциума от три транспортни фирми , подписан през 2016 година, за обслужването на 8 линии от масовия градски транспорт. Това обяви пловдивският кмет Костадин Димитров, след като изтече едномесечното предизвестние към превозвачите за да изпълнят условията по договор. Договорът от..

обновено на 08.08.24 в 13:37

Откритата археология не застрашава изграждането на Бетонния мост

Археологическите разкопки на терена под Бетонния мост, при които беше разкрит богато устроен район с находки от  II-III век, няма да възпрепятстват изграждането на новото съоръжение, това увери пловдивският кмет Костадин Димитров.  До края на месеца трябва да бъдат готови основите, върху които ще се монтират гредите за Бетонния мост. Ако това бъде..

публикувано на 08.08.24 в 13:34

Стоп на изхвърлянето на едрогабаритни отпадъци до контейнерите

6 глоби са наложени само  през вчерашния ден за нерегламентирано изхвърляне на едрогабаритни отпадъци, съобщи зам.-кметът по „Екология и здравеопазване“ Иван Стоянов. Той обясни, че проверките се извършат съвместно с  общинското предприятие „Чистота“, Инспектората и Общинска полиция.  По думите гражданите не се съобразяват с графиците, които се..

публикувано на 08.08.24 в 13:31

Разбиха депо за пласиране на синтетичен хашиш на младежи

При спецакция на ГДБОП и Окръжната  прокуратура в Пловдив е заловена организирана престъпна група за разпространение на хашиш, марихуана и синтетична дрога.   Петима от бандата са арестувани този вторник, 6 август.  При обиските от техните адреси и автомобили са открити около половин килограм синтетичен хашиш, вещества за неговото производство,..

публикувано на 08.08.24 в 12:17