Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Агроминистърът награждава в Пловдив най-младите фермери

| обновено на 30.05.19 в 07:48

Земеделският министър Десислава Танева ще посети Аграрния университет в Пловдив. 

В 14.ч. тя официално ще открие  Втория национален форум на младите фермери, който се провежда във висшето училище под мотото „Иновации и нови технологии за устойчиво земеделие“. 

На него ще бъдат представени модели за развитие на дигиталното земеделие, високотехнологични новости в различни земеделски сектори и електронни системи за контрол на продукцията. 

Ще се обсъждат възможностите за подобряване достъпа на младите фермери до финансиране и нови финансови инструменти в земеделието. Ще бъдат наградени и победителите в националния конкурс за млади фермери 2019. 

Във форума ще се включат бившият евродепутат Владимир Уручев, председателят на Еврпоейската асоциация на младите фермери Ян Маес и Петър Петров, председател на Националната асоциация на младите фермери в България. 


Още от категорията

Театри, опери и танцови зали "вдигат завесата" и на закрито

Танцовите зали и театрите и оперите вече могат да работят и на закрито. Това стана ясно след среща на представители на танцовите съюзи и на Съюза на артистите с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и на културата Боил Банов. При какви условия ще работят танцовите клубове - обяви Милена Налбантова, посланик за България на Световната артистична..

обновено на 26.05.20 в 17:02

Фен на Локо и полицай са ранени след бой в заведение

Двама мъже  на 35 и на 41 години са в ареста и са  привлечени като обвиняеми за сбиването в пловдивско заведение на бул. "Шести септември" в нощта срещу 25 май. Води се  досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. В сбиването са участвали две компании. В първата компания са  били около десетина привърженици на..

публикувано на 26.05.20 в 16:27

Пловдив се оказа най-дисциплиниран в пандемията

За  повече от седмица  в Пловдив и областта има само 1 нов заразен с  COVID-19. Това е 57 годишен мъж  от Раковски, който е хоспитализиран в УМБАЛ "Св. Георги", съобщи на днешният си отчет областният управител Дани Каназирева.  16 са заразените медицински лица, от които 12  са напълно излекувани.  Поради намаляващата епидемиологична ситуация, в..

публикувано на 26.05.20 в 15:16

Детските градини в Пловдив вече работят

Детските градини, яслите и млечните кухни в Пловдив отвориха от днес.Работят всички детски градини с изключение на две в район "Централен", където се извършва планов ремонт и една в район „Източен“, където има авария. Около 3900 деца се очакват в детските градини на Пловдив днес. Това са около 35% от общо 10 000, които ходят в детските..

обновено на 26.05.20 в 14:12

Над 2 млн. лв. получава Пловдив за развитие на Младежкия център

Община Пловдив получи финансиране за проект „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие”.  Безвъзмездната помощ е в размер на 2 053 740 лева по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, част от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г...

публикувано на 26.05.20 в 13:49