Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евроремонт затваря пътя Средногорци-Рудозем

| обновено на 30.05.19 в 10:06

От 12 часа днес за 24 часа се ограничава движението по пътя Средногорци – Рудозем. Причината е, че по трасето ще се  извършват  взривни работи.

В този период движението ще е възможно само за два часа от 6.00 до 8.00 часа в петък, съобщиха от АПИ.

От пътната агенция припомнят, че 7 километрова отсечка от пътя Рудозем – Средногорци се реконструира по Програмата за трансгранично сътрудничество „ИНТЕРРЕГ“ със средства от  Европейския фонд за регионално развитие и от националния бюджет. Инвестицията е за близо 11 млн. лв. с ДДС.

Подменя се асфалтовата настилка, отводняванителната система, ремонтират се  подпорни стени и мостово съоръжение. След обрушването на скалите ще бъдат монтирани  предпазни стоманени мрежи, а за допълнително укрепване е предвидено засаждане на дървета и храсти. 

Ремонтираният път ще бъде с нови ограничителни системи, пътни знаци и хоризонтална маркировка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Колеги на убития полицай намерили детето му с пистолет в ръка

Дисциплинарна проверка ще изяснява има ли някакви пропуски в дейността на служителите на сектор СПС и в какво се изразяват те, както и кои са лицата, допуснали такива нарушения. Това заяви пред журналисти директорът на пловдивската полиция ст. комисар Георги Чергов по повод нелепия инцидент, при който полицай бе застрелян от 7-годишното си дете на..

публикувано на 12.08.24 в 22:28

Под контрол е пожарът край Брезово, който изгори 4 вили и коли

Ограничен е пожарът във вилната зона на Златосел в община Брезово. 4 масивни вили са  изгорели, една е спасена, като има унищожени и други 6 други дървени постройки. Пламъците са погълнали и няколко автомобила.  Огънят е обхванал 400 декара широколистна гора и сухи треви, като усилията сега са той напълно да бъде потушен. На място остават дежурни екипи...

публикувано на 12.08.24 в 22:24

Премиерът Главчев отива в Златосел

Премиерът Димитър Главчев пътува към Брезово. Той ще огледа вилната зона на Златосел, където бушува голям пожар. Огънят изпепели къщи и автомобили и наложи евакуация на живеещите в зоната. В операцията по гасенето участват пожарникари, местната власт, два хеликоптера на ВВС и доброволци. На този етап няма данни за пострадали хора. Пламна вилната зона..

публикувано на 12.08.24 в 20:08

Полицай загина след стрелба на 6-годишното му дете

Полицай от Пловдив е загинал при нелеп инцидент, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.   6-годишно дете е убило баща си, който е полицейски служител.  Момчето е убило баща си със служебния му пистолет на работното му място в базата на Специализираните полицейски сили. Инцидентът е станал към 17:30 ч. Образувано е досъдебно..

публикувано на 12.08.24 в 18:20

Пламна вилната зона на Златосел, гори и край Черничево, изгоряха вили и коли

Два големи пожара се запалиха в района на брезовското село Златосел и гората край Свежен и край хисарското село Черничево. На двете места са изпратени по шест пожарни автомобила, извикани са и два хеликоптера, съобщиха от пожарната в Пловдив. В района на Златосел също е повикан вертолет, тъй като като такова е имало опасност за гората край..

обновено на 12.08.24 в 17:42