Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Започва Капана фест

| обновено на 31.05.19 в 13:06
10
Снимка: Димитър Владимиров, Радио Пловдив


Започва единственото за тази година издание на Капана фест. 

Темата за 2019-та е Наследството. Организаторите са подготвили богата музикална програма, но този път концертите ще са на две основни сцени. 

Отново ще има базар на авторски изделия и натурални храни и напитки. Могат да се видят атрактивни арт инсталации, улично изкуство, кино на тъмно. 

По улиците на емблематичния пловдивски квартал ще се разхождат и космонавти. 

Есенно издание на Капана фест тази година няма да има, но в средата на септември на Бунарджика започва нов проект на организаторите от  Фондация „Соул сити“. 


Галерия

Още от категорията

Мартин Касабов с участие в "Младият Пловдив чете"

Мартин Касабов участва в програмата на "Младият Пловдив чете" с  книгата си  "Когато великаните ходеха по земята". Той ще я представи на среща с ученици от Руската гимназия на 25 февруари.  Мартин Касабов е роден и живее в Пловдив. Работи като книжар, пише кратки разкази, публикувани в списание „Страница“ и „Култура“, и рецензии за кино и литература..

публикувано на 24.02.20 в 11:11

Преге - предаване за света на книгите, 22 - 28 февруари

В предаването за книги на Радио Пловдив на 22.  02. 2020г. бяха представени следните заглавия: Рубрика „Напълно непознати“ ( нови книги ) Христо Карастоянов. Кукувича прежда. (Три романа в един том.) 488 стр., ок. 5А, Жанет 45, 2020. Веселин Тамахкяров. Тайният приятел на Каравелова. 324 стр., ок. 4А, Лексикон, 2020. Майстори..

публикувано на 24.02.20 в 09:05

Даниел Чобанов с фото изложба "Първите седем"

Изложба художествена фотография на Даниел Чобанов "Първите седем" ще се открие в галерия „Сигна“. Това е дебютна изложба на пловдивчанина, влюбен в природата и в града си. През .2013  г. във Facebook той създава своя страница,  първоначално замислена да споделя и показва на приятели места и уловени мигове, тя се превръща в любимо място за много..

публикувано на 24.02.20 в 08:16

Месни Заговезни е, започва Великденският цикъл празници

Осем седмици преди Великден православната църква чества Месни заговезни. На този ден вярващите ядат за последно месо преди Възкресение Христово, който тази година се пада на 19 април. Празникът получава названието си от традиционната вечеря с месни ястия, след която е забранено да се яде месо до края на Великия пост.  Думата "заговезни" идва от..

публикувано на 23.02.20 в 09:03

Обичаят "Рогач" представят в село Оборище

На Месни Заговезни в панагюрското село Оборище се представя традиционният обичай „Рогач”. Той се нарича и „Мечански”, по старото име на селото - Мечка. Празникът започва в 11:00 часа с дефиле на участниците, а малко по-късно е официалното откриване. Сред задължителните маскарадни образи, освен Рогача, са поп, булка и младоженец, орачи, сеячи, мечка с..

публикувано на 23.02.20 в 08:59