Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Повдигат обвинение на Ральо Ралев и компания за корупция

| обновено на 31.05.19 в 15:44

Кметът на пловдивския район "Северен" Ральо Ралев, заедно с още едно лице, са привлечени като обвиняеми за корупционно престъпление. 

Предстои да им бъде предявено обвинение за търговия с влияние, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев. 

Дали ще има още обвиняеми по случая ще стане ясно утре.

Арестуваният вчера Ральо Ралев е наблюдаван за корупционни престъпления от пет месеца. Специализираната прокуратура е образувала досъдебно производство, обясни Иван Гешев.

Оперативните действия се осъществиха от Антикорупционната комисия. Делото е започнало след доклад при гловния прокурор. В хода на това досъдебно производство са експлоатирани специални разузнавателни средства.

Заместник-главният прокурор видя сходство между случаите с кметовете на пловдивския район „Северен“ и столичния район „Младост“.  "Първият случай, случайт „Младост“, никой не взима пари по този балъшки начин. Този случай, вторият, е доста по – качествено отработен от хората, които сме задържали. Оказва се, че хората, които професионално ги интересува това нещо, са го прочели, направили са си анализ как да не допускат грешки и са взели мерки да затруднят прокуратурата максимално. Засега не им се получава“, коментира Иван Гешев.

От изявлението му стана ясно още, че разследването е водено от  следователи от Специализираната прокуратура, а оперативните  действия са реализирани от КП КОНПИ, оглавявана от заместник - председателя й Славчев. Те са били подпомогнати от СДВР, "които  ни помагат по обясними причини при някои акции на Специализираната прокуратура в провинцията". ДАНС също са участвали в разследването.

Най – вероятно Ральо Ралев и поискал подкуп, стана ясно от днешно изявление на премиера Бойко Борисов. Той подчерта:

"В Пловдив видяхте какво му се случи. Имаше лошия късмет да попадне на хора, които имаха смелостта бързо да се свържат с мен."

От община Пловдив отказаха коментар за ареста на Ральо Ралев. Той е втори мандат кмет на "Северен", член е на ГЕРБ. За новините Антоанета Петричанска.


Още от категорията

Премахнаха незаконните ромски постройки в Кадиево

Незаконните постройки на ромите до сладкарската фабрика в Кадиево вече са премахнати. На семейството е осигурен алтернативен вариант за настаняване, който ще даде възможност на възрастните и малолетните деца да имат добри условия за живот и социализиране.  Проблемът бе разрешен за месец чрез съвместни действия на областната управа, община "Родопи",..

обновено на 26.02.20 в 12:31

Воеводите защитиха арестуваната шефка на Басейнова дирекция

„Знаят ли съответните органи в България дали на територията на община Пловдив подобни съоръжения се експлоатират от общинската администрация“ – така лидерът на ВМРО в Пловдив Борислав Послийски коментира ареста на директорката на Басейнова дирекция Цветелина Кънева. Тя беше обвинена в безстопанственост от прокуратурата заради незаконния сондаж в..

публикувано на 26.02.20 в 12:31

Полицейска акция срещу битовата престъпност в Пловдивско

Специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност се провежда в момента в няколко населени места на Пловдивска област. Главният секретар на МВР, главен комисар Ивайло Иванов и главният прокурор Иван Гешев пристигнаха в село Йоаким Груево.  По време на акцията се проверяват хора с криминални регистрации, както и автомобили. Акцията..

обновено на 26.02.20 в 12:24

Изследват за коронавирус дете на 7 години, постъпило в болница след престой в Мюнхен

Дете на седем години, което е в пловдивската университетска болница „Свети Георги“,  ще бъде изследвано за наличието на коронавирус. Това съобщи началникът на инфекциозната клиника в здравното заведение доц д-р Андрей Петров .   От 10 дни детето е с ларингит и висока температура, а преди да постъпи в детското инфекциозно отделение е било в..

обновено на 26.02.20 в 12:23

Внимание, нова фишинг атака от името на НАП!

Фалшиви имейли от името на НАП - Пловдив получават граждани и фирми, предупреждават от приходната администрация.  Писмото, изобилстващо с правописни грешки, е изпратено от мнима служителка с име Веселина Иванова Букова. В него се съдържа препоръка за явяване в офис на НАП за връчване на заповед за ревизия, чиято дата е 16 юли миналата година. От..

публикувано на 26.02.20 в 12:23