Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 1 юни в Асеновград и на Пампорово

В курорта Пампорово пускат лифтовете по повод Деня на детето и започва кампанията „Да изчистим Пампорово заедно“. 

Днес децата ще имат възможност да посетят и да ползват безплатно най-различни атракциони и развлечения в курорта. 

В „Туристически Център Пампорово" през целия ден ще има забавления - стрелба с лък, скокове на батут, разходки сред природата и всякакви творчески игри и занимания на открито.

Свободен ще бъде достъпът и до развлекателната „Стая за игри“ в центъра. Децата  до 14 години ще могат да ползват безплатно всички забавления на място като тенис на маса, джага, дартс, въздушен хокей, различни настолни игри и др., а най-малките  от 3 до 7 години ще могат да посетят специално обособения детски развлекателен кът и занималня.

Междувременно  всички деца от района на Смолян и Чепеларе на възраст до 14 години ще могат да ползват безплатно въжения парк и човешката джага пред хотел Орфей и да посетят екопътека Невястата, по чийто маршрут са изградени стена за спортно катерене, въжена градина и алпийски тролей, както и приключенски парк „Амзово“.

Утре - 2 юни, в курорта ще се проведе инициативата „Да изчистим Пампорово заедно“. Специално за всички доброволци, които се включат в кампанията, лифтовете в курорта ще работят безплатно. Целта на организаторите е да се съчетае полезното с приятното – почистване на планината съчетано с приятна разходка сред природата.

Асеновград също празнува Деня на детето. В 11 ч. в Градския парк започват проявите на малчуганите от детските градините и ина творчески състави. Ще има интерактивен театър и арт-работилница за маски и балони. По обед празникът продължава с детско парти на Градския плувен басейн, където входът ще е свободен. Традиционният концерт "Талантите на Асеновград" ще е от 18 часа в Градската библиотека. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ден на отворените врати в Арменското училище

Основно училище „Виктория и Крикор Тютюнджян” се намира в сърцето на Стария Пловдив сред китната зеленина на хълма Небет тепе. Арменското училище както обичат да го наричат пловдивчани  има 190-годишна традиция на добро образование и възпитание, в него се обучават деца от 1-ви до 7-ми клас както с арменски, така и с български произход. През настоящата..

публикувано на 25.04.24 в 17:30
Надя Василева, председател на БКЗ

Най-много служители в Пловдив се търсят в IT сектора

Работодателите в Пловдив прогнозират, че компаниите в региона, които ще назначават хора в следващите шест месеца, са с 11% повече от тези, които възнамеряват да съкращават работници. Това коментира в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив председателят на Българската конфедерация по заетостта (БКЗ) Надя Василева. Конфедерацията е публикувала..

публикувано на 25.04.24 в 16:33
Мира Радева

Опозицията доказа сила със свалянето на Росен Желязков

Свалянето на Росен Желязков от председателското място в НС от практическа гледна точка няма никаква стойност, тъй като депутатите излизат във ваканция до предсрочните избори. Смисълът беше да се докаже силата на парламентарната опозиция. Това коментира социологът доц. Мира Радева. Тя добави, че според нея партиите, които се обединиха..

публикувано на 25.04.24 в 15:55

Изборите ще бъдат решени от твърдите ядра

"Поисканата оставка на председателя на НС Росен Желязков е в резултат на негодувание от неговата работа - през последните седмици дневния ред за работата на Парламента беше доста "гъвкав", в последния момент се вкарваха точки, свикваха се заседания, включително и за същия ден. Това ядоса  всички останали политически сили, защото въпреки че..

публикувано на 25.04.24 в 10:29

200 специалисти идват в Пловдив за Академия Офталмология

Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти.  Да открият форума са поканени министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева, председателят на Комисията по..

обновено на 25.04.24 в 09:35