Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жана Тодорова е най-добър защитник в Лигата на нациите

Либерото на Марица (Пловдив) и женския национален отбор по волейбол Жана Тодорова поведе в класацията за най-добър защитник след втората седмица на Волейболната лига на нациите.

Жана има 34 перфектни спасявания в защита или средно по 2.83 на гейм.

Бившата състезателка на маричанки Мира Тодорова за втора поредна седмица е в Топ 10 в класацията на най-добър блокировач. Тя има 16 точкови блокади или по средно 0.70 на гейм.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

"Локомотив" привлече Йохан Нзи от "Хебър"

 "Локомотив" (Пловдив) подписа договор с Йохан Нзи. Полузащитникът е четвъртото ново попълнение на „черно-белите“ за това лято. Той е с контракт за две години. Йохан Нзи е роден на 23 януари 1995 година в Париж. Юноша е на "Страсбург". Състезавал се е за отборите на "Алтглиенике", "Ланк", "Ла Лувиер", "Созопол" и "Спартак" (Варна).  За последно е бил..

публикувано на 06.08.24 в 16:53
Пламена Миткова

Пламена Миткова остана извън финала в Париж

Пламена Миткова остана извън финала в скока на дължина на Олимпийските игри в Париж. Българката постигна 6,45 метра в най-добрия си опит от квалификацията и остана извън битката за медалите. Пловдивчанката, която на Европейското първенство през юни се класира на престижното седмо място с нов личен рекорд от 6,80 метра, не успя да попадне сред..

публикувано на 06.08.24 в 14:44
Нонка Матова

Нонка Матова с коментар за 33-олимпиада в Париж

В горещия неделен следобед, горещи бяха и коментарите за 33-олимпиада в Париж. Какво крият Парижките потайности споделиха в ефир колегите Антони Йорданов от БНР и Димитър Вельов от БТА – специални пратеници във Франция на двете национални медии.  Темата допълни и генерал Нонка Матова. Родната спортистка с най-много медали от олимпийски игри, световни..

публикувано на 05.08.24 в 16:17

Португалци или швейцарци чакат "Ботев" за ЛК

Ботев (Пловдив) ще срещне победителя от двойката Цюрих - Витория Гимараеш в плейофите на Лигата на Конференциите. Това отреди тегленият жребий в "Дома на европейския футбол" в Нион. За да стигнат до плейофите, "канарчетата" трябва да отстранят Жрински Мостар. Сблъсъците от плейофната фаза на турнира са на 22 и 29 август, като в първия мач..

публикувано на 05.08.24 в 15:21

"Ботев" победи с 1:0 "Крумовград"

"Ботев" (Пловдив) спечели с 1:0 гостуването си на "Крумовград" в среща от третия кръг в шампионата, а единственото попадение на футболен комплекс „Никола Щерев — Старика“ бе дело на Джеймс Ето’о в 52-ата минута. „Канарчетата“ започнаха двубоя по-активно и в 9-ата минута опит на Антоан Конте с глава бе отразен от Янко Георгиев. След половин час футбол..

публикувано на 05.08.24 в 09:57