Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радослава Ташкова от ГЕРБ определи искането за извънредна сесия като политически пиар, свързан с предстоящите местни избори

Липса на кворум провали сесията на местния парламент

Опозицията обвини за бойкота управляващите

| обновено на 04.06.19 в 13:12

Извънредната сесия на Общинският съвет на Пловдив се провали поради липса на кворум. На нея трябваше да се даде отчет за уличните ремонти в карето между булевардите "Мария Луиза", "Източен", "Марица юг" и „Цар Борис III Обединител“, които се изпълняват по проект за подобряване на градската среда, финансиран с близо 24 милиона лева от ОП „Региони в растеж“. 

В залата се събраха едва 20 съветници. Липсва цялата група на ГЕРБ, а също и представители на останалите политически сили, включително и на групите, които поискаха извънредното заседание.

Припомням, 17 съветници от НФСБ, ВМРО, „Съюз за Пловдив“ и реформаторите алармираха за нарушени процедури и лошо качество на строителството.

Не може да се похарчат над 20 милиона и никой да не застане и да даде отговори на поставените въпроси. Едва вчера получихме един доклад от няколко страници, а отсъствието днес отново потвърждават съмненията на хората за нецелесъобразно похарчени средства, с тези думи Дани Каназирева от „Съюз за Пловдив“ се обърна към живеещите в този район, които бяха дошли за извънредното заседание на Общинския съвет. Тя им подари и анти стрес сърца.

Предстои да бъде изготвен сигнал до Министерството на регионалното развитие и благоустройството. С него ще се иска пълна екпертиза на извършените ремонтни дейности.

Пепа Девеждиева от реформаторите обяви, че провалената сесия на ОбС е отношение към пловдивчани.

В момента се пита за 20 милиона как са изхарчени, но Пловдив трябваше да получи над 80 милиона по „Региони в растеж“. Основен въпрос тук е към всички опозиционери, които бяха управляващи през последните три години – защо подкрепиха загубата на Пловдив с над 60 милиона, коментира Николай Радев от БСП.

Бягането от отговорност на общината и некачественото изпълнение на проектите доведе до сегашните наводнения и колапс на градската инфраструктура, обяви Слави Георгиевпредседател на групата общински съветници от „Патриотичен Фронт“. Очевидно общината не желае да даде отговор и отново избяга от отговорност, отбелязва в съобщение до медиите Георгиев. Той посочва още, че общината все още дължи отговори на поставените сериозни въпроси.

Дани Каназирева обвини за бойкота управляващите

Нищо неотложно нямаше в дневния ред на извънредната сесия, който беше внесен от съветниците от НФСБ, ВМРО, „Съюз за Пловдив“ и реформаторите. Доколкото ми е известно – дори общински съветници, които са се подписали в първоначалния вид на искането за извънредна сесия, след като са осмислили дори не са се явили на нея. Съветвам колегите да се запознаят с правилника на ОбС и да разберат как може да им бъде дадена тази информация. А не да харчат излишни пари на данъкоплатците за извънредни сесии. Това заяви пред Радио Пловдив Радослава Ташкова, председател на групата на ГЕРБ в местния парламент и заместник-председател на ОбС по повод провалената извънредна сесия заради липса на кворум. 

Радослава Ташкова определи искането за извънредна сесия като политически пиар, който е свързан с предстоящите местни избори.

Съветвам всички колеги, които са се подписали в искането на извънредна сесия – да започнат да идват на комисии. Администрацията отговаря на всички въпроси, които са свързани не само с дневния ред, а на всичко, което зададем ние като общински съветници, допълни още Ташкова. 





БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Дим от запалени отпадъци в Шекер махала стресна пловдивчани

Сигнал за пожар в "Шекер махала" в Пловдив е получен малко след 21,20 ч. тази вечер, съобщиха от пловдивската пожарна. Огънят е тръгнал от запалена купчина отпадъци, но впоследствие се е разраснал. Димът от пожара е станал видим от различни крайща на града и хората са се притеснили, но опасност няма. На място са три екипа огнеборци, които гасят пожара,..

обновено на 15.07.24 в 22:14

Евакуираха посетители и персонал на пловдивски МОЛ заради пожар

Евакуираха пловдивски МОЛ заради запалено електрическо табло на заведение в зоната за хранене, видя репортер на Радио Пловдив. Пред търговския обект на бул. "Руски" изчакваха посетители, персоналът на магазините и един пожарен автомобил, а входовете се охраняваха от охранителната фирма, която обслужва обекта. От РДПБЗН-Пловдив потвърдиха за инцидента...

публикувано на 15.07.24 в 20:29

Огромно задръстване, катастрофа край Косово затапи трафика Асеновград - Смолян

Силно затруднено е движението по пътя между Асеновград и Смолян, а причината е катастрофа, възникнала около 13.50 ч. край разклон за село Косово. В сблъсъка са участвали  три автомобила, които са препречили платната за движение.  В пловдивска болница за прегледи е транспортирана 15-годишно момиче, пътувало в една от ударилите се коли...

публикувано на 15.07.24 в 16:04

Арестуваха измамник, "ужилил" двама с 68 000 лева

Задържаха за постоянно в ареста 69-годишен мъж за две измами на обща стойност 68 000 лева, съобщиха от прокуратурата. Той е обвинен за това, че за две години и три месеца в Пловдив и Шумен измамил двама мъже, като обещал доставка на 1500 метални варели за пчелен мед от Украйна и южнокорейски автомобил. Първоначално 69-годишният измамник..

публикувано на 15.07.24 в 15:54

Съдът в Смолян спря таксуването в новите Сини зони

Административният съд в Смолян спря допуснатото предварително изпълнение на заповедта на кмета Николай Мелемов за събиране на такси от новите сини зони в областния град, съобщи адв. Елена Радева - Даскалова, общински съветник от групата „Нашият Смолян“. Тя уточни, че със заповедта от началото на юли е въведено платено паркиране на нови улици и паркинги..

публикувано на 15.07.24 в 15:11