Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Вкусът на Пловдив" победи в туристическите награди 2018г.

| обновено на 06.06.19 в 08:48

Първо място в категорията „Нов туристически продукт в Пловдив за 2018 г.“ спечели туристически пакет „Вкусът на Пловдив”. Наградата връчи председателят на общинския съвет Савина Петкова. 

Победител в категорията туристическо събитие е фестивалът „Празници на Стария град”, под надслов „По трихълмието на времето”, организиран и проведен от Общински институт „Старинен Пловдив“. Целта е на територията на Старинен Пловдив чрез средствата на цялата палитра от изкуства – музикално, изобразително, танцово, фотографско, певческо, аудиовизуално, да се привлекат публики с различни социални и демографски профили, за да се акцентира върху великолепието на Старинния град. 

Награда за изключително партньорство получи Съвета по туризъм-Пловдив. Тя се присъди за партньорство при организацията и провеждането на събития от Годишната програма за развитие на туризма в Пловдив.

Народна библиотека "Иван Вазов" получи специалната награда на Община Пловдив за принос към културния туризъм.

В отделните категории за хотел и ресторант победители са "Холидей ин" и "Одеон".

Снощи на церемония в хотел "Тримонциум" бяха връчени годишните награди на Община Пловдив за „Най-добри практики в туризма за 2018“. 

Наградите се връчват за трета година, а целта е да се откроят и поощрят участниците в туристическия сектор за усилията им да популяризират Пловдив и да го утвърдят като предпочитано място за туризъм.

За най-добрите практики в туризма за 2018-та след като общината раздаде годишните награди - разговор с Йордан Илиев, директор на ОИ "Старинен Пловдив".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Ден на отворените врати в Арменското училище

Основно училище „Виктория и Крикор Тютюнджян” се намира в сърцето на Стария Пловдив сред китната зеленина на хълма Небет тепе. Арменското училище както обичат да го наричат пловдивчани  има 190-годишна традиция на добро образование и възпитание, в него се обучават деца от 1-ви до 7-ми клас както с арменски, така и с български произход. През настоящата..

публикувано на 25.04.24 в 17:30
Надя Василева, председател на БКЗ

Най-много служители в Пловдив се търсят в IT сектора

Работодателите в Пловдив прогнозират, че компаниите в региона, които ще назначават хора в следващите шест месеца, са с 11% повече от тези, които възнамеряват да съкращават работници. Това коментира в предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив председателят на Българската конфедерация по заетостта (БКЗ) Надя Василева. Конфедерацията е публикувала..

публикувано на 25.04.24 в 16:33
Мира Радева

Опозицията доказа сила със свалянето на Росен Желязков

Свалянето на Росен Желязков от председателското място в НС от практическа гледна точка няма никаква стойност, тъй като депутатите излизат във ваканция до предсрочните избори. Смисълът беше да се докаже силата на парламентарната опозиция. Това коментира социологът доц. Мира Радева. Тя добави, че според нея партиите, които се обединиха..

публикувано на 25.04.24 в 15:55

Изборите ще бъдат решени от твърдите ядра

"Поисканата оставка на председателя на НС Росен Желязков е в резултат на негодувание от неговата работа - през последните седмици дневния ред за работата на Парламента беше доста "гъвкав", в последния момент се вкарваха точки, свикваха се заседания, включително и за същия ден. Това ядоса  всички останали политически сили, защото въпреки че..

публикувано на 25.04.24 в 10:29

200 специалисти идват в Пловдив за Академия Офталмология

Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти.  Да открият форума са поканени министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева, председателят на Комисията по..

обновено на 25.04.24 в 09:35