Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представят книгата "Великите европейци" в Асеновград

| обновено на 10.06.19 в 10:58
Пламен Асенов и Александър Гьошев
Снимка: http://podtepeto.com

След премиерата в Първо студио на Радио Пловдив, която премина при голям интерес, първата книга от поредицата „Великите европейци” ще бъде представена и в Асеновград.  Срещата с читатели и слушатели на известната рубрика на Радио Пловдив ще бъде в понеделник, 10 юни 2019 година, от 18 часа, в Градска библиотека – Асеновград.

Авторът Пламен Асенов и художникът Александър Гьошев ще се срещнат с хората от Асеновград, за да си поговорят за "нашата интересна, но не особено позната европейска история, за хората, които оформят и въздигат духа на Европа през последните близо 30 века, за настоящето и бъдещето на нашия континент и съюз".

„Великите европейци, книгата - ново начало” идва като естествено продължение на едноименната поредицата, която е в ефира а Радио Пловдив вече седем години. Преди четири години 55 от текстовете на Пламен Асенов бяха събрани в книжно тяло, което илюстрира и оформи художникът Александър Гьошев. 

Сега амбицията на двамата автори е да бъде издадена книжна поредица, която да събере и представи значими фигури от европейската история, политика, наука, изкуство, култура, социален живот, т.е. светлите умове на Стария континент. 

Припомняме, че радиопоредицата "Великите европейци" може да слушате по БНР - Радио „Пловдив” всяка сряда между 9.00 и 9.30 часа. Рубриката има и две повторения - в събота след новините на Радио Пловдив в 10.00 часа и в неделя - след новините в 22.00 часа.

„Великите европейци” е рубрика с дългосрочен характер, която е отворена за сътрудничество и подкрепа от страна на бизнеса и заинтересовани обществени организации.

За книгата от автора

Какво знаем ние за Европа?

Новата книга за великите европейци
Новата книга за великите европейци
Не питам за ЕС, питам за Европа.

Книгата „Великите европейци” идва на бял свят, въпреки че на никого от онези, на които би трябвало да им пука за появата на подобни книги, не им пука.

Искрено благодаря обаче на хората от цялата страна, които наистина искат да знаят повече за общата ни историческа и духовна родина - Европа. Те винаги са ме подкрепяли да продължа радио-поредицата и отдавна ме окуражават да я превърна в книжна поредица.

Е, първият опит през 2015 се оказа красив, но неефективен.

Оттогава с Фондация ПРО ЛИБРИС и БНР - Радио Пловдив опитваме да намерим продължение, но ето, че четири години по-късно май намерихме нещо по-хубаво - ново начало. 

Пламен Асенов

Представяне н книгата в Първо студио на БНР - Радио Пловдив

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Николай Бухалов, зам.- кмет на Пловдив и двукратен  олимпийски шампион

Представят алманаха "100 години кану-каяк" в Първо студио на Радио Пловдив

Луксозният алманах „100 години кану-каяк“ ще бъде официално представен пред публика на 15 юли, понеделник, от 18 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Автори на изданието са журналистите Ани Дончева и Николай Кръстев, работили по него в продължение на година и половина.  Идеята е на федерацията, която това лято отбелязва 100-години организиран..

публикувано на 10.07.24 в 13:53

Валентин Иванов с изложба в Културния център на Радио Пловдив

Младият художник Валентин Иванов ще представи своя изложба графика в Културния център на Радио Пловдив. В експозицията, която е първата самостоятелна на художника, се представят няколко графични цикъла. Теми, които разработва в своите офорти Валентин Иванов, са контрастът - мъжки и женски принцип, старост и младост, мотивация и..

публикувано на 10.07.24 в 08:25

"Пловдив чете" събира Младен Влашки и Васил Върбанов в "Преге" пред публика

По традиция в рамките на „Пловдив чете“  литературният изследовател доц. Младен Влашки води едно издание на предаването за света на книгите „Преге“ пред публика в Първо студио на Радио Пловдив. Това се случи в събота, от 11.00 часа.  Специален гост и съводещ на "Преге" бе журналистът, радио и телевизионен водещ Васил Върбанов, който..

обновено на 15.06.24 в 12:12

Димитрина Дойчинова показва живопис и графика в Радио Пловдив

В каталозите има пояснения за техниката и идеята на нейните картини. Повечето й графики са в класически графични техники, но има и авторска и ръчна сериграфия- експериментирани от нея.  Творчеството на Димитрина Дойчинова и ще бъде представено от художника Минчо Панайотов, който е първият й учител.

публикувано на 27.05.24 в 13:20

БНР празнува 24 май с литературно четене на журналисти- писатели

Журналистите - писатели от БНР ще отбележат празничния 24 май с участие в предаването "Артефир" на програма "Христо Ботев". Специално издание на "Артефир", което се излъчва от 12.00 до 14.00 часа, е под мотото "Радио ПЕН Клуб".   Литературното четене, организирано от БНР и програма "Христо Ботев", е в чест на Деня на светите братя Кирил и Методий, на..

публикувано на 23.05.24 в 14:17