Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Иновациите са важни, трябва да ги откриваме заедно в училище

20 учебни заведения от Пловдив представиха проектите си "Аз променям моето училище"

Робот в класната стая представиха учениците от Математическата гимназия по своя проект „Експо МГ“. Автори на управляемия модел са Димитър Чакъров и Йордан Цветков от 11 клас. Заедно с ученици от още 19 пловдивски училища те участваха днес във форума „Аз променям моето училище”. На него бяха представени иновации, реализирани през тази учебна година. 

От Езикова гимназия „Иван Вазов“ накараха публиката да разбере какво са „Замръзнали картини” и как се работи в платформата eTwinning.

От Езикова гимназия „Пловдив“ акцентираха над национален ученически парламент, като основа за промяна. Целта е да се чуват идеите и исканията на учениците на ниво не само училище, но и министерство.

Пилотно пловдивско училище, въвело 3D виртуална реалност демонстрира по какъв начин се променят учебните часовете по отделни предмети. Това са децата от СУ „Св.Св. Кирил и Методий“, които посетиха пирамидите на ацтеките чрез своите таблетите, гледаха клетките в час по биология и търсиха физичните параметри на телата.

От Професионалната гимназия „Ана Май“ работиха в подкрепа на Националното сдружение на сираците в България и за приюта за безпризорни домашни любимци в Пловдив.

Всички презентациите ще бъдат събрани в годишно електронно издание, което ще бъде качено на сайта на общината. 

Идеята е чрез споделяне на добрите практики да се  даде гласност на иновативните проекти и да се създаде подходяща среда за качествена промяна във взаимоотношенията между участниците в образователния процес. Така обясниха целта на форума инициаторите "Уча в Пловдив" и общината.

Галерия

Още от категорията
Георги Харизанов

Скандалите от последните дни нямат нищо общо с премиера

„От една стара не можем да не констатираме сериозно политическо напрежение. От друга страна обаче – не можем да не констатираме, че това политическо напрежение, като че ли се катализира от неща, които в спокойни времена можем да характеризираме като дребнотемие. Нито това, че е имало нарушение на правилата и закона от страна на служители на..

публикувано на 10.07.20 в 16:18

Ескалацията на напрежението у нас е сериозна

Разследванията на прокуратурата в президентската администрация и бреговата акция край парк "Росенец" предизвикаха ескалиране на напрежението в държавата, което пък доведе до снощния протест в столицата. Днес ГЕРБ пък свикват протест в защита на правителството. Може ли тези протести да доведат до нова ескалация на напрежението, коментира политологът..

публикувано на 10.07.20 в 15:31

Турция предизвиква християнския свят със "Света София"

„След като „Света София“ става музей 1934 г. с решение на  МС на Турция с подпис на Кемал Ататюрк, всички мозайки би трябвало да бъдат замазани. От реставраторска гледна точка това не е лошо, защото замазването с вар означава реставриране, запазване за поколенията. Те обаче няма да бъдат достъпни на тези, които искат да им се насладят“. Това..

публикувано на 10.07.20 в 12:57

Прокуратурата цели демонизирането на Радев

„Ситуацията е крайно необичайна. С действията си главният прокурор Иван Гешев успя да направи немислимото – да се обединят хора от различни краища на  политическия сектор на площада.  Да, вярно, може би не съвсем заедно, но някак в общ спонтанен изблик на нетърпимост и възмущение към ситуацията“. Това заяви Стояна Георгиева от електронния..

публикувано на 10.07.20 в 12:00

Съкращаване на администрацията за сметка на качеството

„Гласувахме изцяло нов правилник във всичките му текстове. Още в първия месец от мандата си групата на „Демократична България“ предложи пакет от предложения, така че работата на ОбС да стане по-публична за граждани“. Това заяви лидерът на групата Веселина Александрова. Тя подчерта, че като член на временната комисия, която го е изготвила, е..

публикувано на 10.07.20 в 11:00