Божана Апостолова: Книгата ми даде всичко, което исках

| обновено на 12.06.19 в 15:03

Щастлива съм, защото в страхотния дъжд на Античния театър, много хора дойдоха и седнаха на мокрите седалки, за слушат поезия на връчването на Орфеевия венец, каза издателката от Жанет 45 Божана Апостолова-  създател и организатор   на фестивала "Пловдив чете". " Боил / мин.на културата Боил Банов/ ми се обажда, вика ми," Божана, стоя под едно дърво, много вали", аз му викам  "и аз стоя под едно дърво", много съм щастлива, че хората дойдоха.

 Премиера на  последната поетична книга  на Божана Апостолова „Сама и обща – 75 стихотворения“ ще се състои тази вечер  в  Камерната зала на Драматичен театър Пловдив от 19ч.  

Творческата вечер отбелязва и 30 години издателска дейност на Жанет45.

За 30 години Жанет 45 издава 1500 книги и пето поколение писатели - Това е моят Орфеев венец, казва Божана. 

Книгата "Сама и обща" е имала своята първа среща с българската общност в Лондон. В нея са включени от всичките 1500 стихове на Божана Апостолова, избраните от нея 75, избрах ги така, когато затупти сърцето по няколко пъти, казвах си, това е стихотворението. 

Книгата ми даде всичко, което исках !

Интервюто с Божана Апостолова е в звуковия файл. 

Още от категорията

14- годишна художничка е "Рицар на добрата воля" в Асеновград

14-годишната Ирина Павлова спечели приза "Рицар на добрата воля" за най-добра доброволческа инициатива в Асеновград. Младата художничка бе наградена заради благотворителната си кампания "Подари усмивка с анимационен герой", по време на която Ирина дари над 60 свои картини на болници и детски градини, а в каузата се включиха и други деца от Пловдив..

публикувано на 10.12.19 в 12:00

Живопис на Богомил Арсов – Пако в галерия „Възраждане“

По случай коледните и новогодишни празници галерия "Възраждане" ще зарадва пловдивчани и гостите на града с изложба живопис „Шарен свят – свят широк “ на Богомил Арсов – Пако.  Творбите пресъздават един весел, свеж и усмихнат свят. Свят, малко приказен и шарен, но при всички случаи – оптимистичен , разказва галеристката Краси Алексиева. По..

обновено на 10.12.19 в 07:57

Научно шоу Духът на дядо Коледа за малки и големи в Пловдив

Британски съвет в България организират срещи с български учени, които ще разкажат върху какво работят и ще ви покажат с демонстрации и експерименти, че наука има навсякъде около нас и е еднакво важна за всички ни. Кога?  10 декември 2019 г. (вторник), 17:30-18:15 ч. Какво?  Най-хубавото нещо на Коледа е снегът (когато го има) и снежинките са..

обновено на 10.12.19 в 07:54

Юбилеен мегаспектакъл на Мариус Куркински в Пловдив

Талантливият актьор и режисьор Мариус Куркински ще представи пред пловдивската публика довечера сборния моноспектакъл “Мариус 50”.  Той е посветен на неговата 50-годишнина и включва части от досегашните му великолепни моноспектакли под надслов „УАН МЕН ШОУ“.  Куркински е подготвил специална селекция от именити постановки като „Дон Жуан“ по Молиер,..

обновено на 10.12.19 в 07:25

В „Тракарт“ филм и книга за 90-годишнината на Станка Пенчева

Вечер, посветена на голямата българска поетеса Станка Пенчева, ще се проведе в Културен център “Тракарт” в Пловдив. Надсловът на срещата е „Вечер в къща от думи“ и е по повод 90 години от рождението на известната поетеса.  Очаква се и прожекция на филма “Станка Пенчева - сливенка докрай”. За нея ще говорят Божана Апостолова, Росица Петрова и..

публикувано на 10.12.19 в 06:46