Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божана Апостолова: Книгата ми даде всичко, което исках

| обновено на 12.06.19 в 15:03

Щастлива съм, защото в страхотния дъжд на Античния театър, много хора дойдоха и седнаха на мокрите седалки, за слушат поезия на връчването на Орфеевия венец, каза издателката от Жанет 45 Божана Апостолова-  създател и организатор   на фестивала "Пловдив чете". " Боил / мин.на културата Боил Банов/ ми се обажда, вика ми," Божана, стоя под едно дърво, много вали", аз му викам  "и аз стоя под едно дърво", много съм щастлива, че хората дойдоха.

 Премиера на  последната поетична книга  на Божана Апостолова „Сама и обща – 75 стихотворения“ ще се състои тази вечер  в  Камерната зала на Драматичен театър Пловдив от 19ч.  

Творческата вечер отбелязва и 30 години издателска дейност на Жанет45.

За 30 години Жанет 45 издава 1500 книги и пето поколение писатели - Това е моят Орфеев венец, казва Божана. 

Книгата "Сама и обща" е имала своята първа среща с българската общност в Лондон. В нея са включени от всичките 1500 стихове на Божана Апостолова, избраните от нея 75, избрах ги така, когато затупти сърцето по няколко пъти, казвах си, това е стихотворението. 

Книгата ми даде всичко, което исках !

Интервюто с Божана Апостолова е в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Хор от диригенти изпя български фолклорен бисер

В град Хамар, наричан северната "Венеция" на Норвегия, се случи нещо изключително: младият пловдивски диригент Илиян Тиганев създаде хор от млади диригенти от цял свят и с тях изпълни българска фолклорна песен, която буквално запали сърцата на всички присъстващи. Илиян Тиганев, който е диригент на Пловдивския хор "Ангел Букорещлиев", е в Хамар за..

публикувано на 02.08.24 в 16:15

Тази събота "Срещите" питат какво е шамбала

В това августовско утро "Срещите" питат: Какво е ШАМБАЛА и защо пътешественици, изследователи, езотерици не са я открили...  И вярно ли е, че Шамбала е за земята, но не е на земята...  и че енергията на Шамбала е диструктивна за всички онези сърца и умове, които носят омраза?  Гост на СРЕЩИТЕ - издателят Валентин Марков. Слушайте...

публикувано на 02.08.24 в 15:54

Гела е домакин на Гайдарското надсвирване за 21-ви път

Село Гела от днес до неделя за 21-ви път е домакин на Гайдарското надсвирване - най-големият гайдарски празник в Родопите. Богатата фолклорна програма на две сцени, прочутото гайдарско надсвирване, състезания, безплатни уроци по свирене на гайда, демонстрации, занаяти, традиции и родови срещи са само малка част от тридневния празник, който ще събере..

публикувано на 02.08.24 в 09:09

Зам.- кметът Панов и участници в МФФ си размениха подаръци

Сувенири, грузинска ракия, пластики и шапки от фолклорни носии бяха част от подаръците, които участниците в Международния фолклорен фестивал в Пловдив подариха на зам.-кметът Пламен Панов. Това се случи на традиционната среща между Панов и артистите от всички трупи часове преди кулминацията, която е спектакълът на грузинския държавен ансамбъл..

публикувано на 01.08.24 в 14:00

Осигуриха 70 000 лева за ремонт на Братската могила

Ремонт  за 70 000 лева ще бъде направен на Братската могила в район „Западен“. Това решиха общинските съветници. Сумата е отпусната на база конструктивно обследване на състоянието на мемориалния комплекс, което е приключило през юли. Целта на реновацията е мястото да започне да се използва за културни и туристически събития, обясни зам.-кметът..

публикувано на 01.08.24 в 13:23