Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Стрелча пуснаха пробно водата, става само за миене

| обновено на 12.06.19 в 15:18

Продължава бедственото положение в Стрелча заради липсата на питейна вода. След  две денонощия водоподаването е възстановено, но водата от чешмите може да се ползва само за битови нужди, тъй като е с лошо качество. Разчистването на зоната за водохващане продължава.

Към момента не е ясно докога ще има вода, тъй като резервоарите към пречиствателната станция все още са с малък обем, каза управителят на ВиК-Стрелча Филип Фингаров:

"Предполагам, че днеска ще свършим с почистването и временното укрепване. Питейна ще бъде водата, след като изчистим и резервоарите на територията на пречиствателната станция в Стрелча. Тогава може да се гарантира, че проблемът с питейната вода е решен, а иначе няма да бъде решен, тъй като при всеки дъжд водата също ще губи питейните си качества, ще бъде мътна".

Необходими са средства за обновяване на водните съоръжения и изграждането на санитарна зона около водохващането.

 В общината беше обявено бедствено положение заради липсата на водоснабдяване.


Още от категорията

Пуснаха срещу парична гаранция задържаните от бар "Силикон"

Районен съд – Пловдив определи парична гаранция  по 5000 лева спрямо трима от задържаните в пловдивския еротичен бар "Силикон"-собственикът Димитър Донов, управителят на заведението Николай Димитров и Алит Алит от Варна. Съдът прецени, че делото е в начален етап и  събраните до момента доказателства са недостатъчни за изграждане на обосновано..

публикувано на 25.02.20 в 18:34

Трима в болница в Пловдив очакват резултати за коронавирус

Трима души са хоспитализирани в Инфекциозна клиника в Пловдив за наблюдение за коронавирус , съобщи началникът на лечебното заведение доц. Андрей Петров.  Жена и мъж на по 60 години и още един мъж на 29 години са в болницата.  И тримата пациенти са в добро общо състояние, имат температура, жената е и с лека кашлица, но като цяло..

публикувано на 25.02.20 в 17:40

Шефката на Басейнова дирекция на съд за безстопанственост

Прокуратурата повдигна обвинения за безстопанственост на директорката на „Басейнова дирекция“- Пловдив Цветелина Кънева. Тя е обвинена за това, че не е предприела необходимите по закона мерки за ликвидиране на незаконния сондаж в Захарния завод в Пловдив.  Кънева бе задържана вчера в зрелищна акция на маскирани полицаи във ведомството. „На..

обновено на 25.02.20 в 16:46

Избраха фирмата, която ще прави пробива под Централна гара

Обединение Проект Пловдив печели обществената поръчка за модернизацията на жп линията, контактната мрежа и сигнализацията на гара Пловдив, както и за пробива под нея. Търгът беше обявен от НКЖИ, а предложената от фирмата цена е  89 милиона и 28 хиляди лева без ДДС и още 4 милиона 286 хиляди лева непредвидени разходи.  Първоначално зададената цена бе..

публикувано на 25.02.20 в 16:43

Паркираме в Колодрума за лев на час

Общинския паркинг до зала „Колодрума“  може да се ползва срещу 1 лев на час, съобщи заместник-кметът по транспорта на Пловдив Тодор Чонов. Пълният му капацитет е 180 места и 9 допълнителни за автомобили на хора в неравностойно положение. Специално табло на входа ориентира и ще показва колко от тях са свободните. „До момента паркингът се..

публикувано на 25.02.20 в 16:41