Дани Kаназирева дава на прокурор бариерата на Гребната

Монтирането на бариерата е незаконно, а решението е взето от орган без компетентност, твърди лидерът на „Съюз за Пловдив“

Дани Каназирева внася в Окръжна прокуратура сигнал за незаконно монтираната бариера на Гребния канал. Повод са многото, по нейни данни, сигнали и жалби от граждани, които са принудени да плащат такса, за да преминават по ул. „Ясна поляна“.

“Решението за поставяне на тази бариера не е взето от Общински съвет – Пловдив, който е единственият компетентен орган да взима такова решение. Затова не можем да го обжалваме пред Административния съд. Сезираме прокуратурата, която има правомощия да упражнява надзор за законност и защита на обществения интерес и правата на гражданите“, обясни Каназирева.

Картите, които общината започна да издава не решават проблема с достъпа до спортния комплекс, изтъква Дани Каназирева, според която „никой няма право, дори и кметът, да прегражда път и да събира такси“.

В сигнала си до Окръжна прокуратура съветничката посочва, че с преграждането на ул. „Ясна поляна“ администрацията грубо нарушава няколко закона.


Още от категорията

Отвориха офертите за технически проект и ПУП на Околовръстния път на Пловдив

17 оферти на фирми и обединения участват  в тръжната процедура за изработването на технически проект и подробен устройствен план за Околовръстния път на  Пловдив. От Агенция Пътна Инфраструктура (АПИ) съобщиха, че дължината на обходното трасе ще бъде 18,7 км. Проектът предвижда промяна в габарита на пътя, изграждане на локални платна за осигуряване..

публикувано на 10.12.19 в 18:28

Още една присъда за Ахмед Муса и 13-те му поддръжници по делото за радикален ислям

Окръжният съд в Пазарджик призна за виновни всички 14 подсъдими по делото за разпространение на идеите на терористичната организация "Ислямска държава". Днес тричленният съдебен състав с председател Кристина Пунтева прочете присъдите. Тринайсет от тях са ефективни, а една - условна. Най-тежко е наказанието на Ахмед Муса Ахмед - 8 години и шест месеца..

публикувано на 10.12.19 в 16:37

Многоетажен паркинг в Центъра ще има само при постигане на съгласие

Проектът за изграждането на многоетажен паркинг на терена на бившата сграда на ТЕЛК на ул. "Четвърти януари“ в съседство до Хуманитарната гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ и ОУ „Княз Александър І-ви“ е спрян.  Това заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров след срещата си с областния управител Дани Каназирева, кмета на район „Централен“ Георги..

обновено на 10.12.19 в 16:37

Съдът пусна изненадващо Наско Райфъла на свобода

Атанас Червенков, по прякор Райфъла напуска ареста след петгодишен престой зад решетките.  Днес Апелативният съд го освободи под гаранция от 20 000 лева  заради влошено здравословно състояние и продължителен период на задържане.  Освен това  делото му е обявено за решаване и съдът счита, че няма риск да повлияе на свидетелите, гласят мотивите за..

обновено на 10.12.19 в 16:25

БСП предлага многоетажен паркинг и парк на "Преспите"

За липсата на инвестиционен проект и финансиране съобщават от Общинската администрация, в отговор на питането на общинския съветник от БСП Йордан Василев какво се случва с терена зад „Преспите“, на който бяха премахнати временните гаражи. „Бяха съборени 100-тина гаража, които все пак осигуряваха паркоместа, а сега този район зад ул...

публикувано на 10.12.19 в 14:48