Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

УМБАЛ "Св. Георги" чества 140 години от основаването си

С тържествена церемония и концерт в Драматичния театър УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив  чества 140 години от основаването си.

Най-голямата болница в България е основана на мястото на лазарета от Руско-турската освободителна война и след оттеглянето на руските военни части от Източна Румелия, през 1879 година става пърата българска гражданска болница.

Днес УМБАЛ „Свети Георги“ е най- голямото здравно заведение в страната с 1536 легла и 2694 души персонал, от които 653 са лекари, а 925 са специалисти по здравни грижи. Годишно те лекуват повече от 80 000 пациенти. 


Галерия

Още от категорията

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 18.02.20 в 14:34

Мараджиев подаде оставка като лидер на ГЕРБ в областта

Георги Мараджиев подаде оставка пред Изпълнителната комисия на ГЕРБ като областен координатор на партията в област Пловдив. Като мотив за това свое действие Мараджиев посочва желанието си името на  ГЕРБ да не бъде опетнявано, докато тече проверката на всички факти и обстоятелства около сделките му, изнесени в медиите. В ГЕРБ имаме едно..

обновено на 18.02.20 в 14:34

Обещахме открито управление и го спазваме

Не почувствах първите си 100 дни като толеранс, започнахме да решаваме проблемите от първия ден. Обещахме открито управление и го спазваме, вземаме решенията си на светло и на открито , заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров при отчета на първите дни на екипа си. Той допълни, че „ винаги може по-добре “, но е доволен от първите си 100 дни..

обновено на 18.02.20 в 14:21

Пловдив изостава от средната заплата в страната с цели 165 лева

С 1148 лева средна месечна брутна заплата от края на миналата година Пловдив и областта заемат  шесто място в страната. Получаваните тук възнаграждения са със 165 лева по- малко от средните за страната, показват данните на Националната статистика.  Най- висока е заплатата в София – град – 1782 лева като след столицата са Враца, Варна, Стара Загора..

публикувано на 18.02.20 в 14:12

Строежи и овошки завземат улица в Белащица

80 семейства от улица Перуника в Белащица трудно достигат до домовете си по единственото чакълирано трасе, което ги свързва с главния път на селото.  В момента половината от улицата е завзета от частни имоти, има изградени огради, а част от трасето се е превърнало в  овощна градина. Хората се опасявят, че ако не се вземат мерки , скоро пътят..

публикувано на 18.02.20 в 13:30