Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ученици от НХГ "Цанко Лавренов" с изложба в Радио Пловдив

| обновено на 17.06.19 в 11:13
6
Снимка: Антония Попова, Радио Пловдив

В Културен център на Радио Пловдив изложба плакат откриват учениците от 11 клас на Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“. 

Девет млади художници представят 20 плаката, които изненадват и доказват, че расте и се развива талантливо поколение, което очаква признанието на публиката.

Интервю с Костадин Отонов можете да чуете в звуковия файл.

Галерия

Още от категорията

Обсъждат нов статут на наградата "Пловдив"

Обсъждане на постъпилите предложения в общинския отдел „Култура, археология и културно наследство“ по проекта за нов статут на награда „Пловдив“ в областта на изкуството и културата ще се състои в Дом на културата „Борис Христов“. За първи път в новия проект на статут е включена и възможност за удостояване  със специална награда..

обновено на 18.02.20 в 12:52

Ангел Гешев с нова изложба - "Шепот"

Пловдивският художник Ангел Гешев  открива изложба със заглавие  "Шепот" в галерия Arsenal of Art в Капана.   По традиция, всяка година, той се представя в своята галерия със самостоятелна изложба в навечерието на рождения си ден  на 26 февруари. За първи път той работи върху дърво, което е над стогодишно, взето от..

обновено на 18.02.20 в 07:54

Галерия "Аспект" открива новия пролетен сезон

Начало на пролетния сезон в галерия Аспект бележи третото издание на сборната тематична изложба „Нещо старо, нещо ново...”.  Както и в предишните изложби, идеята е всеки от поканените автори да представи две картини – стара и нова, които са максимално отдалечени като време на създаване; колкото по-голям е периодът, толкова по-интересни са..

публикувано на 18.02.20 в 07:53

Срути се фасадата на кулата на Малтепе

Срутване на 30-40 квадратни метра от фасадата на Южната кула на Малтепе констатира Комисия от Министерството на културата днес. Това стана след сигнал от директора на Археологическия музей д-р Костадин Кисьов в събота. Очаква се до дни да се направи предписание за аварийна консервация и реставрация на мястото.  Срутването на фасада..

публикувано на 17.02.20 в 17:38

Кукленият театър с премиерни заглавия този сезон

Общо 120 хиляди лева се отделят от бюджета на Пловдив за Драматичния театър „Н. О. Масалитинов”, Кукления театър и Операта. Средствата ще бъдат разпределени по равно, тоест по 40 000 лева. Директорът на Кулен театър-Пловдив Виктор Бойчев заяви в интервю за Радио Пловдив, че с тези пари ще се подпомогне творческата програма, а също и част от..

публикувано на 17.02.20 в 11:36