Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УЕФА на нова инспекция на "Лаута" във вторник

Локомотив (Пловдив) е все по-близо до домакинство на „Лаута“ в Лига Европа. „Смърфовете“ чакат своя съперник – Радник (Биелина) или Спартак (Търнава) във втория кръг на турнира.

„Черно-белите“ ще са домакини в първата среща на 25 юли, а реваншът е на 1 август. Клубът действа усърдно по покриване на всички критерии и изисквания за лицензирането на стадиона. Във вторник УЕфА ще изпрати свой инспектор, който да провери как върви дейността по съоръжението. „Лаута“ ще получи лиценз, но проверяващият може да има допълнителни предписания.

Малко повече от месец преди сблъсъка всички нови 2120 седалки са поставени на местата си – 660 за трибуна „Бесика“ и 1460 на трибуна „Спортклуб“. Възможно е седалките на „Бесика“ да стигнат бройката от 1000 с поставянето на два допълнителни блока от двете страни на металната трибуна, но за момента тези корекции няма да се правят.

Секторът за гости пък ще бъде тази част от трибуна „Спортклуб“, на която са поставени новите седалки.

Централната трибуна“ си остава с капацитет от 1300 места, като там ще бъде извършен ремонт на козирката и на журналистическата ложа. Цялостният капацитет на стадиона ще нарасне до 8200 места.

По стадиона се извършват още куп дейности, като повечето са във вътрешността на съоръжението и по козирката. Дотук от Локо са готови с половината предвидени ремонти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25
Ахметджан Ершимшек

Ахметджан Ершимшек е новият треньор на "Марица"

Младият турски специалист Ахметджан Ершимшек е новият старши-треньор на "Марица" (Пловдив), съобщиха официално от клуба. Той поема поста след раздялата с досегашния наставник Борислав Крачанов, който беше начело на тима в последните три години. Ершимшек има богата треньорска кариера и от сезон 2016-2017 е помощник на легендарния наставник Джовани..

публикувано на 25.04.24 в 11:16

Локо победи с 2:0 "Ботев" в дерби на дублиращите тимове

"Локомотив" II надви "Ботев" II в отложената среща при дублиращите отбори. “Черно-белите” надделяха с 2:0 над “жълто-черните” на “Лаута”. Петър Андреев реализира и двете попадения за крайния успех. Иван Михайлов пък можеше да направи резултата класически, но нацели страничната греда. Така "Локомотив" триумфира и в двете дербита през сезона в..

публикувано на 25.04.24 в 09:59

Приветстваха шампионките на "Марица" и в Общинския съвет

С аплодисменти и на крака общинските съветници посрещнаха шампионките от волейболен клуб Марица Пловдив, които в началото на днешната сесия показаха спечелените трофеи през тази година – Купата на България и Шампионската титла. Отборът на "Марица" спечели за поредна година и двете титли в страната.  Председателят на Общинския съвет в Пловдив Атанас..

публикувано на 25.04.24 в 09:15

Благотворителен базар в село Калековец

В празничния ден на Цветница, Сдружение "Жените днес" с. Калековец, Кметството в селото и НЧ "Пробуда - 1927" организират Благотворителен базар. Целта на инициативата е да се съберат средства за поставяне на паметна плоча на Мария Атанасова.   Мария Георгиева Атанасова е български летец-пилот, първата жена командир на тежък тип самолет в света,..

обновено на 24.04.24 в 15:30