Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Стрелча има нужда от вода, а не от консерви

Кметът на община Стрелча Стойно Чачов отмени обявеното на 10 юни бедственото положение, заради замърсяването на  вододайната зона от обилните дъждове. В момента в Стрелча има вода, но тя е с лошо качество и може да се ползва само за хигиенни нужди. 

Общината е подготвила проект за укрепване на вододайната зона и основен ремонт на водопровода, но са необходими държавни средства от комисията по бедствия и аварии. От днес в Стрелча се раздават храни от Държавния резерв, без на практика да има бедстващи хора.

Кметът на Стрелча Стойно Чачов е издействал четири тира хранителни продукти от Държавния резерв. Това предизвика недоволството на хората, тъй като в общината няма бедстващи семейства. Градът има необходимост от нов водопровод и укрепване на водохващането.

Втора седмица в Стрелча питейна вода няма. Засега алтернативата са петте градски чешми с минерална вода, от където хората се снабдяват с вода за пиене. Местни хора определиха искането на помощта като "предизборна агитация".

"Четири тира храна за 30 дни на 4200 човека", каза жител на Стрелча пред БНР.

Кметът Стойно Чачов каза пред БНР, че ще настоява за отпускане на средства от държавния бюджет, но не назова конкретна сума за справяне с проблемите по водоснабдяването. Предстои Общинският съвет да излезе с декларация, като част от предложенията са храната да се върне или да бъде пренасочена към приюти.
Още от категорията

174 нови заразени с коронавирус, в Пловдив са 22

Сто седемдесет и четири са новите случаи на заразени с коронавирус у нас за последното денонощие при направени 5 934 пи си ар теста, показват официалните данни на Единния информационен портал.  Това означава, че положителни проби са дали малко над 2,9 на сто от изследваните.  Пловдив е на терто място сред областите по брой заразени - 22 за..

публикувано на 15.08.20 в 06:55
Президентът Румен Радев направи изявление пред медиите.

Президентът поиска предсрочни избори

След като премиерът Бойко Борисов съобщи, че партия ГЕРБ  ще предложи проект на нова Конституция  и ще поиска свикване на Велико Народно събрание, което да я разгледа, президентът Румен Радев обяви в обръщение към народа, че този акт (на премиера – б.р.) показва пренебрежение към Конституцията и настоя за предсрочни избори.  „Повече от месец..

публикувано на 14.08.20 в 19:18

Тази нощ преасфалтират част от бул. „Цар Борис III Обединител“

Тази вечер ще започне преасфалтирането на бул. „Цар Борис III Обединител“  в участъка между кръговото кръстовище на  Панаира до кръговото на бул. „Дунав“. Заради ремонта от 20:00 ч.аса днес до 06:00 утре автобусните линии № 1, 9, 15, 16 и 25 ще са с променени маршрути.  Това е поредният участък, който ще се ремонтиран през нощта.  Припомняме, че тази..

обновено на 14.08.20 в 16:53

Осъдиха 15 годишен за блудство с по-малко момче

15-годишно момче бе осъдено за блудство с още по-малък от него.  Грозната случка е случила няколко пъти през  януари и февруари миналата година.  Пострадалото е 11 годишно момче, насилвано както от осъдения, така и от още двама връстници на пострадалото дете.  15.годишният е осъден на 3 години и 2 месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“..

публикувано на 14.08.20 в 16:28

Кавга между пастири завърши с жестоко убийство

Съседски скандал завърши с убийство край пазарджишкото село Сестримо.  На 7 август вечерта в района на местността „Егрека“ възникнал спор между 60-годишен мъж и 43-годишен негов съселянин. Разпрата започнала в близост до овчарник, ползван за отглеждане на животни.  Кавгата прераснала в размяна на обиди и тогава по-младият пребил жестоко..

публикувано на 14.08.20 в 12:40