Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Договореността е постигната на тристранен съвет за социално партньорство в здравеопазването в Община Пловдив

Вдигат заплатите на училищните сестри след 8 ноември

Очакват по - високите заплати да спрат текучеството в детските градини и училищата

Снимка: Антония Попова, Радио Пловдив

Община Пловдив ще увеличи работните заплати на медицинските сестри от детското и училищно здравеопазване. Те ще получават по 900 лева, но след подписване на новия колективен трудов договор на 8 ноември. 

Договореността е постигната на тристранен съвет за социално партньорство в здравеопазването в Община Пловдив, съобщи д-р Росица Попова от Координационния съвет по здравеопазване за пловдивски регион. 

В момента работната заплата на медицинските сестри, които работят в детските заведения и училищата, е 800 лева. 

Секретарят на Община Пловдив Ангелина Топчиева обясни, че в момента е в сила отраслово споразумение, което изтича на 7 ноември тази година. Според нея новия размер на възнагражденията ще влезе в сила с подписването на ново споразумение.

Доволни сме, защото обещаха, че ако има възможност - ще изпълнят нашите искания за повишаване на работните заплати още от 1 септември, коментираха медицинските сестри.

Те смятат, че по-високият размер на възнагражденията, ще спре текучеството на сестри от детските заведения и училищата.


Още от категорията

Силният вятър отнесе керемиди, паднало дърво потроши кола

На множество сигнали за паднали от силния вятър предмети реагират дежурните  екипите на пожарната в Пловдив.  До момента са регистрирани 15 обаждания за нанесени материални щети от  ламарини и керемиди от покриви.  При друг инцидент на ул. "Братия" в Пловдив  има дърво, което се е стоварило върху автомобил.  По първоначални данни няма пострадали.

публикувано на 24.02.20 в 18:17

Битката срещу кариерата в Белащица не секва

6-метров транспарант покри фасадата на Община „Родопи”. С надпис „Стоп на кариерата в село Белащица” общината  заявява позицията си, относно добива на инертни материали на територията на своите  населени места. Заставаме зад исканията на хората да се затвори кариерата над селото и концесията да бъде прекратена, коментира кметът на Павел..

обновено на 24.02.20 в 18:01

Радио Пловдив спира протеста си след обещание за достойно заплащане

В рамките на следващите 4-5 месеца трудовите възнаграждения в БНР ще бъдат увеличени , заяви генералният директор на националното радио Андон Балтаков на среща с екипа на Радио Пловдив.  В края на декември Радио Пловдив обяви символични протестни действия, заради полученото най-ниско ДМС в системата и настоя за преодоляване на финансовите..

публикувано на 24.02.20 в 17:59

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 24.02.20 в 17:46
Директорката на Басейнова дирекция -Пловдив Цветелина Кънева бе отведена с полицейски бус.

Арести в Басейнова дирекция-Пловдив, задържаха директорката

Прокуратура и полиция влязоха в Басейнова дирекция-Източнобеломорски район. За 24 часа  по Закона за МВР е задържана  директорката инж. Цветелина Кънева, която бе отведена с полицейски бус. Допълнителна информация за досъдебното производство за длъжностно престъпление, което се води, ще бъде съобщена утре, обявиха от Прокуратурата в Пловдив...

обновено на 24.02.20 в 17:44