Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Арестуваха двама инспектори от Агенцията по храните в Пловдив за подкуп

| обновено на 27.06.19 в 15:00


Главен инспектор от Областната агенция по безопасност на храните в Пловдив  е арестуван с подкуп – пари и хранителни продукти, съобщиха от  Окръжна прокуратура.  

Инспекторът поискал хиляда лева и две торби сирене и кашкавал от  собственик на мандра край Първомай. Фермерът и неговият съдружник били хванати в нарушение, което служителят предложил да „забрави“ срещу определеният от него подкуп.  

Производителите привидно прели офертата, но веднага сигнализирали в полицията, чийто специализиран екип заложил капан на определеното място. 

Корумпираният държавен чиновник бил заловен веднага след документирането на престъплението с парите и продуктите, открити в личната му кола. Той работи областната БАБХ от 2014 г. 

В хода на деня стана ясно, че е арестуван още едни служител на агенцията в Пловдив. Той е съучастник на първия и е задържан в хода на следствието срещу него.

И двамата са уволнени.

За това престъпление се полагат от 3 до 10 години затвор и  глоба до 20 000 лева, посочи окръжният прокурор Румен Попов. По думите му, това не е първият подобен случай на корупция „на дребно“ от служители на тази агенция.  

Висшият магистрат призова всички, подлагани на рекет, без колебания да се обръщат към полиция и прокуратура, за да се прекратят такива порочни практики. 

Още от категорията

Силният вятър отнесе керемиди, паднало дърво потроши кола

На множество сигнали за паднали от силния вятър предмети реагират дежурните  екипите на пожарната в Пловдив.  До момента са регистрирани 15 обаждания за нанесени материални щети от  ламарини и керемиди от покриви.  При друг инцидент на ул. "Братия" в Пловдив  има дърво, което се е стоварило върху автомобил.  По първоначални данни няма пострадали.

публикувано на 24.02.20 в 18:17

Битката срещу кариерата в Белащица не секва

6-метров транспарант покри фасадата на Община „Родопи”. С надпис „Стоп на кариерата в село Белащица” общината  заявява позицията си, относно добива на инертни материали на територията на своите  населени места. Заставаме зад исканията на хората да се затвори кариерата над селото и концесията да бъде прекратена, коментира кметът на Павел..

обновено на 24.02.20 в 18:01

Радио Пловдив спира протеста си след обещание за достойно заплащане

В рамките на следващите 4-5 месеца трудовите възнаграждения в БНР ще бъдат увеличени , заяви генералният директор на националното радио Андон Балтаков на среща с екипа на Радио Пловдив.  В края на декември Радио Пловдив обяви символични протестни действия, заради полученото най-ниско ДМС в системата и настоя за преодоляване на финансовите..

публикувано на 24.02.20 в 17:59

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 24.02.20 в 17:46
Директорката на Басейнова дирекция -Пловдив Цветелина Кънева бе отведена с полицейски бус.

Арести в Басейнова дирекция-Пловдив, задържаха директорката

Прокуратура и полиция влязоха в Басейнова дирекция-Източнобеломорски район. За 24 часа  по Закона за МВР е задържана  директорката инж. Цветелина Кънева, която бе отведена с полицейски бус. Допълнителна информация за досъдебното производство за длъжностно престъпление, което се води, ще бъде съобщена утре, обявиха от Прокуратурата в Пловдив...

обновено на 24.02.20 в 17:44