МВР разследва теча на информация за името на момчето, обвинено за тероризъм

МВР започва проверка за изтеклата информация за самоличността на ученика от Пловдив, обвинен в тероризъм. Това съобщи  по време на парламентарен контрол министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

„Органите на МВР стриктно спазват принципа да не разгласяват лични данни по повод на служебните задължения. Това важи особено в случаите, когато става дума за лични данни на малолетни или непълнолетни лица, заподозрени в извършване на незаконни действия“, каза Маринов. 

Той поясни, че е разпоредил проверка за неправомерно предоставяне на служебна информация от служители на МВР на трети лица. По думите му проверката се извършва от дирекция „Вътрешна информация“ и трябва да приключи до 1 юли. 

„Искам да уверя, че на брифинги на представители на МВР не са предоставяни лични данни, свързани с този случай“, добави Маринов, като уточни, че по случая не работи само МВР. 

Припомням, че пловдивски меди, включително и Радио Пловдив, излязоха с протестна декларация и призоваха институциите да реагират заради неправомерното и неетично оповестяване на личната информация за 16 годишния ученик.


Още от категорията

Многоетажен паркинг в Центъра ще има само при постигане на съгласие

Проектът за изграждането на многоетажен паркинг на терена на бившата сграда на ТЕЛК на ул. "Четвърти януари“ в съседство до Хуманитарната гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ и ОУ „Княз Александър І-ви“ е спрян.  Това заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров след срещата си с областния управител Дани Каназирева, кмета на район „Централен“ Георги..

публикувано на 10.12.19 в 11:57

Апелативният съд потвърди присъдата на кмета на Септември

Апелативен съд - Пловдив потвърди решението на Окръжния съд в Пазарджик, с което бе осъден на 2,6 години условно кметът на Община Септември Марин Рачев. Потвърден е и изпитателният срок от 4 години. Решението е публикувано на страницата на съда.  Присъдата е за укриване на данъци през периода от 2005 до април 2007 година. Тогава, в качеството си на..

публикувано на 10.12.19 в 11:38
Ахмед Муса на едно от делата срещу него.

Пазарджишкият съд се произнася по делото за радикален ислям

Очаква се днес състав на пазарджишкия Окръжен съд да се произнесе по делото за радикален ислям. Подсъдимите Ахмед Муса и 13-те му поддръжници са обвинени в разпространяване на идеите на ислямска държава и налагането на верска нетърпимост.  Заседанието е насрочено за 14 часа. Третият съдебен процес срещу ромския религиозен лидер Ахмед Муса..

публикувано на 10.12.19 в 11:34

Бутат незаконни постройки в пловдивската "Арман Махала"

Със събарянето на четири незаконни постройки започна поредната акция в "Арман Махала" в пловдивския район „Северен”.  Районната администрация е определила общо 9 незаконни къщи. Живеещите в тях са получили стари предупреждения за предстоящото събаряне.   От районното кметство уверяват, че всички засегнати са обезщетени с други жилища, така че..

публикувано на 10.12.19 в 10:32

Среща заради недоволството от многоетажен паркинг в центъра

Областният управител Дани Каназирева поиска среща с кмета Здравко Димитров за намиране на решение около оспорваното строителство на многоетажен паркинг на ул. „4-ти януари“ до хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ в Пловдив.  Съоръжението трябва да бъде изградено на мястото на бившата сграда на ТЕЛК, но 1300 граждани внесоха до..

обновено на 10.12.19 в 10:15