Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Мълния уби жена край Бориново

48-годишна жена от Ямбол загина на място, ударена от мълния край село Бориново, община Мадан. Инцидентът е станал малко след 14.00 часа в района на селото.

Най-вероятно жената е говорила по мобилния телефон, защото той е стопен, разказа кметският наместник на село Бориново Рефат Фелети.

Заедно с нея е са били на разходка още 3-ма младежи. Те не са пострадали, контактни са. Откарани са в болница за прегледи, допълни кметският наместник.

Над Бориново този следобед е валял силен дъжд с гръмотевици. 


Още от категорията

Висши военни и посланици от НАТО посетиха базата на командосите в Пловдив

Международна делегация от висши български и НАТО-вски военни както и  посланиците на САЩ, Великобритания и Испания посетиха днес централата на Съвместното командване на специалните операции в  Пловдив, където присъстваха на зрелищни демонстрации, включващи елементи от съвместната подготовка на командосите, участващи в провеждащото се у нас голямо..

обновено на 13.05.21 в 16:22

КПКОНПИ заведе иск срещу бивш гл. архитект на Пловдив

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество внесе в Окръжен съд – Бургас искова молба срещу бившият главен архитект на Пловдив Юлияна Петрова. Искът е на стойност 324 292, 62 лв., като в него са включени и 1 недвижим имот и 2 автомобила.  Проверката срещу Петрова, която бе на поста от 2017 до 2020..

публикувано на 13.05.21 в 15:40

Очакват се първите количества компост от био отпадъци

До месец Пловдив ще има първите количества компост, получен от инсталацията за биоразградими отпадъци. Това стана ясно след инспекцията на кмета Здравко Димитров на площадката, на която се преработва окосената трева и листна маса от санитартата сеч в града. Полученият компост ще се влага  като подобрител на почвата при развиване на зелената система...

публикувано на 13.05.21 в 15:13

Ремонт ограничава движението по пътя за Кръстова гора

До 20 май, от 7 ч. до 18 ч., ще се ограничава движението по пътя  Югово - Лъки - Здравец, по който се пътува до Кръстова гора.  Трафикът се спира за полагане на нови асфалтови пластове и изграждане на малки съоръжения в 20 км отсечка от с. Югово до с. Здравец. В неделя – 16 май, ще се осигури коридор на поклонниците към Кръстова гора...

публикувано на 13.05.21 в 13:13

Обявиха първото класиране за детските градини в Пловдив

88% от децата, които кандидатстват за първа група в детските градини на Пловдив са приети по първо желание. Според резултатите от обявеното днес първо класиране свободните места са 2043, а от желаещите 2456 деца 1885 са приети. До 25 май родителите на класираните деца трябва да представят необходимите документи в детските градини, в които са..

публикувано на 13.05.21 в 13:10