Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Видеоклип показва насилие от ученик над учителка

Ще се търси ново училище и друга форма на обучение за проблемното момче

В социалните медии бе разпространен клип, заснет от съученици на 15 годишно момче, което учи в СУ "Паисий Хилендарски" в Пловдив. Във видеото става ясно, че момчето упражнява насилие над учителка по английски език, която му пише за срока слаб (2). 

Момчето, което на кадрите буйства и недоволства, също така удря с пръчка телефона на преподавателката и я заплашва, като отмъква и дневника на класа.

От Регионалното управление по образование в Пловдив съобщиха, че многократно са сигнализирани за агресивни прояви на ученика и предстои да потърсят ново училище за деветокласника. Последният сигнал е получен на 26 юни.

Началникът Иванка Киркова потвърди, че са уведомени незабавно от Илия Къртев, директор на учебното заведение за този случай, както и за други инциденти от февруари до днес, когато е станало преместването на момчето в това училище.

Многократно е разговаряно с родителите на детето, което сменя вече над 10 училища в града. С него са работили и психолози, потвърди Иванка Киркова. От РУО-Пловдив са стартирали и процедури за преместване в друго училище, както и ще се обсъжда друга форма на обучение на момчето, което е с поведенчески проблеми. Дневната форма не е най-удачна за него, за нас е важно и родителите да участват в решаване на проблемите на сина им, каза Киркова.

За агресията на деветокласника ще бъдат сигнализирани ДАЗД, Детска педагогическа стая-Пловдив и Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. 

Категорично осъждаме всяка проява и форма на тормоз в училищната общност, която включва учители, ученици и родители. Ние дори многократно сме апелирали родителите и учителите да работят заедно, за да може да се създаде хармонично общество, в което децата да се научат на ценности, пишат от МОН.

Още от категорията

Асеновград остава без вода в сряда заради ремонт

Авариен ремонт и изместване на магистрален водопровод оставя част от Асеновград без вода в сряда. На сухо ще бъдат няколко квартала, западно от река Чая и живущите в района на авто и жп-гарата, както и около Градския стадион. Ремонтните дейности обхващат 70-метров водопровод в участъка между улица "Атанас Свещаров" и бул."Васил Левски" в центъра..

публикувано на 20.01.20 в 14:52

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 20.01.20 в 14:37

В дома за хора с деменция влезе полиция и прокуратура, уволняват виновни за гаврите

Районна прокуратура – Пловдив се самосезира и разпореди незабавна проверка в Центъра за настаняване от семеен тип за хора с деменция "Св. Георги"  заради репортаж, в който бяха изнесени факти за грубо отношение към тях. Проверката на прокуратурата засега сочи, че две са констатираните престъпления от служители на дома - за злепоставяне и за..

обновено на 20.01.20 в 14:36

Грипът настъпва към Пловдив, засега ваканция няма

Предепидемична е обстановката в Пловдив, регистрирано е завишаване на пациентите с остри респираторни болести, съобщи за Радио Пловдив д-р Милена Панайотова, началник отдел „Противоепидемичен контрол“.  Данните от изминалата седмица показват, че средно за страната респираторно болни са 132.67 на 10 000 души, в Пловдив заболеваемостта е 113.52 на 10..

публикувано на 20.01.20 в 14:22

Разбиха група за сводничество и проституция, трима на съд

Специализираната прокуратура изпраща на съд трима души  за участие в група за трафик на жени за проституция. Групата е действала на територията на Пловдив и Хасковска област.  Обвинените са задържани на 10 и 11 януари в Свиленград при  съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура и служители на сектор БОП – Пловдив,..

публикувано на 20.01.20 в 13:52