Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

7.4 % по-скъпо парно в Пловдив, токът скача с 2.97%

Средното увеличение на цената на ел. енергията за битовите потребители от днес  е 2,90%, съобщи председателят на Комисията по енергийно и водно регулиране Иван Иванов.  По думите му, макар и завишени, новите цени са по-ниски от приетите в доклада на комисията на 27 май. 

Най-висок ръст на поскъпване от почти три процента  бележи  EVN – 2.97%. Повишението при  ЧЕЗ е 2,90%, а  за ЕНЕРГО-ПРО - 2 80 %.  

Топлинната енергия поскъпва средно с 3,53%, което също е с почти цял пункт по-ниско от  предвиденото, добави председателят на КЕВР.  

Така, абонатите на Топлофикация Пловдив ще вече ще плащат, също от днес, със 7.4 % по-скъпа топлоенергия. 

В  Габрово парното поевтинява от почти 13  на 10 процента, а във Враца намалението е почти двойно – от 7,5 на 3,8 на сто, посочи Иван Иванов. 


Още от категорията

Блокади на кръстовища и задържан младеж на протеста в Пловдив

Без инциденти премина поредният антиправителствен протест в Пловдив. В края му, малко след 22.00 часа, протестиращи се събраха пред 4-то РПУ и спряха за минути движението, заради информация за задържан младеж от протеста.   Димитър Генчев е носил в ръцете си палатка и затова е спрян от полицаи и откаран с кола в 4-то РПУ, където са проверили вещите в..

обновено на 13.08.20 в 22:35

Водата в Пловдив тръгна и по високите етажи

Тежкият проблем с водоподаването в Пловдив е почти отстранен, съобщи за  Радио Пловдив главният инженер на ВиК Атанас Гълъбов.  По думите му, ремонтите продължават, но включените резервни мощности са успели да компенсират ниското налягане и вода вече има в целия град.  Към 22 часа са захранени и високите етажи, след възстановяването на помпена станция..

публикувано на 13.08.20 в 22:17

Токов удар спря водата на много места в Пловдив

Мощен токов удар е причината за внезапното спиране на водата в голяма част от Пловдив.  По предварителни данни, аварията е блокирала  две от четирите помпени станции.  Затруднено е водоподаването по високите етажи в няколко квартали.   За радио Пловдив гл. инженер на ВиК Атанас Гълъбов съобщи, че по неизвестни причини е спряло ел-захранването на..

обновено на 13.08.20 в 19:45

Още трима с коронавирус в пазарджишката Спешна помощ

Увеличават се заразените с коронавирус в Спешна помощ- Пазарджик.  Сред заразените там вече са още един  лекар и две медицински сестри.  Новите три случая във филиала са от взетите за изследване вчера 18 проби.  Така заразените медицински специалисти там стават общо  14, уточняват от Регионалната здравна инспекция.   Припомням, че първият..

обновено на 13.08.20 в 18:24

Министър Кралев посети асеновградското село Тополово

Mинистърът на младежта и спорта Красен Кралев посети Асеновград.   Повод за визитата са отпуснатите с постановление на Министерски съвет средства за изграждане на модерна спортна зала в Основно училище „Отец Паисий“ в село  Тополово.  Отделените за целта пари са в размер на 840 000 лева.  Спортната зала ще  бъде построена на свободно..

публикувано на 13.08.20 в 18:23