Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Започва кандидатстването за гимназиите след 7-ми клас

Резултатите от първото класиране трябва да бъдат обявени до 11 юли, а от второто – до 18 юли

От днес до 5 юли се подават документи за участие в кампанията за кандидатстване в профилираните и професионалните гимназии след 7-ми клас. 

Всеки ученик може да избере само един от двата начина – онлайн кандидатстване или чрез подаване на хартиено заявление в едно от определените училища центрове за приемане на документи. 

За тези, които решат да подават по електронен път, следва да имат предвид, че входът в електронната система за кандидатстване се осъществява на: https://priem.mon.bg с входящ номер и уникален за всеки ученик код за достъп от служебните бележки.

Заявление за кандидатстване за участие в първо класиране за прием в 8 клас се подава еднократно и не може да бъде анулирано или коригирано, предупреждават от Регионалното управление на образованието - Пловдив. 

Резултатите от първото класиране трябва да бъдат обявени до 11 юли 2019 г., а от второто – до 18 юли. Обявяването на незаетите места след втори етап на класиране ще бъде на 23 юли. 

В Пловдив центровете за подаване на документи са в : ОУ “Екзарх Антим І”, ул. “Захари Стоянов” № 86, СУ “Цар Симеон Велики” ул. “Лука Касъров” № 13, СУ “Св. Софроний Врачански”, район “Тракия”, ул. „Съединение“ №53, СУ „Пейо Яворов”, бул. „България” №136,СУ „Найден Геров“, ул. „Кемера“ №27.

С 370 повече от миналата година са местата за кандидатите за 8 клас в гимназиите в Пловдив и областта. Целта е да се даде възможност на ученици и родители за по-голям избор. 

Седмокласниците, които се явиха на национално външно оценяване, са 5582, което е с 200 повече от предходната.


Още от категорията

Пламна грип във ферма за патици в Раковски

Българската агенция по безопасност на храните констатира първо огнище през 2020 година на Инфлуенца по птиците в България. Националната референтна лаборатория  потвърди огнище на високопатогенна Инфлуенца H5N8 в животновъден обект за отглеждане на патици в Раковски. В момента на регистриране на огнището във фермата се отглеждат 5 830..

публикувано на 17.02.20 в 14:43

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 17.02.20 в 13:40

Селските кметове предадоха на Иван Гешев сигнали за корупция

На срещата на главния прокурор Иван Гешев със Сдружението на кметовете на малките населени места в Съдебната палата присъстваха над 20 кметове. Припомняме, че тя  се проведе по настояване на кметовете. Кметът на Калофер Румен Стоянов, председател на сдружението, заяви, че срещата е заради сигнали за корупция, останали без последствия повече..

обновено на 17.02.20 в 13:40

Арестуваха много пияна шофьорка, носила и синтетична дрога

Полицията в Пазарджик задържа 42-годишна жена, седнала зад волана след употреба на солидно количество алкохол. Тестът с дрегер отчел 2,5 промила алкохолна концентрация в кръвта й.  Леката кола на пазарджиклийката била спряна рано сутринта вчера на бензиностанция на изхода на града. При проверката на автопатрула от сектор „Пътна полиция“ се..

публикувано на 17.02.20 в 13:39

Арестуваха двама, обирали монетите от фонтана на Бачковския манастир

Двама мъже са арестувани докато крадат монети от фонтана на Бачковския манастир. Кражбата е забелязана от 19- годишен посетител на обителта, който подал сигнал в полицията.  Задържаните са 22- годишен мъж от Асеновград и 6- години по- голям от него жител на Садово. И двамата са криминално проявени. В момента те са задържани за 24 часа като случаят..

обновено на 17.02.20 в 13:22