Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„Главболгарстрой“ спечели пловдивската пречиствателна станция

Избраният консорциум от фирми е спечелил с оферта от 57,7 млн лева без ДДС

| обновено на 03.07.19 в 14:04

Консорциумът ДЗЗД „ПСОВ Пловдив 2018“, в чийто четиричленен състав е и фирмата „Главболгарстрой“ АД, е победител в обществената поръчка за реконструкция, модернизация и доизграждане на Пречиствателна станция за отпадъчни води – Пловдив. 

Конкурсната комисия   е дала комплексна оценка  от 100 точки.  Определената за победител фирма е предложила икономически най-изгодната  оферта и предстои да сключи с Общината договор за изпълнение.

Останалите четири фирми, подали оферти за участие в процедурата, не са предсоставили отговарящи на изискванията документи и са отстранени.  Това са  „Обединение Екотех 9“ в състава на който е  „Интерпром“ ЕООД и „Аква Екопроект Систем“, Консорциум  в състав “ ИСА 2000“, „Калистратов груп“ООД и „Хидрострой“ АД, „Строително-предприемачески холдинг“ АД и обединение между  „Джи Пи груп“ и испанската фирма „Марко Опра груп“ АД.

Избраната фирма  е предложила цена за изпълнение 57,7 млн  лева без ДДС и срок за изготвяне на техническия проект 183 дни.

Решението подлежи на обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията в десетдневен срок.

Припомням, че обществената поръчка  за пречиствателната станция стартира  през 2018 г., но заради поредица от обжалвания и изчакване на решения от ВАС, се забави значително.


Още от категорията

234 случаи на COVID-19 у нас за 24 часа, в Пловдив са 24

Нови 234 души са диагностицирани с COVID-19 през последното денонощие при направени 4885 PCR теста. Това показват данните от Единния информационен портал.  Най-много случаи отново има в столицата - 99, и Пловдив - 24. В Пазарджик са регистрирани 5 заболели от коронавирусна инфекция, в Смолян - 7.   Двама от пациентите с положителни проби в Пазарджик..

обновено на 15.07.20 в 10:14

Шествие по Главната на петия ден на протеста в Пловдив

Около 300 души се събраха пред община Пловдив си искането за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. Протестиращите заявиха, че всеки ден ще има протест, докато кабинетът Борисов не падне. Младеж издигна транспарант, на който пишеше: „Искам да живея, а не да почивам в България“. Масовите надписи на плакатите бяха..

публикувано на 14.07.20 в 19:38

159 са новите случаи на Covid-19, 19 в Пловдив

159 са новите случаи на Covid-19 у нас за последното денонощие при направени 3 341 пи-си-ар теста. С тях общият брой на заразените в страната достига 7 411души, от които активни са 3 618. Това показват официалните данни, публикувани на Единния информационен портал към полунощ. Според тях за последните 24 часа у нас са починали 8 души, а..

обновено на 14.07.20 в 17:31

Кабинетът няма да подава оставка

Правителството няма да подава оставка, заяви в Пловдив финансовият министър Владислав Горанов.  Според него готвеният от БСП вот на недоверие към кабинета заради корупция ще бъде неуспешен.  "Със сигурност това няма да е успешен вот, тъй като партньорите, подкрепящи правителството, се консолидираме около това, че има още много какво да..

обновено на 14.07.20 в 17:30

За Пловдив трябва да се мисли 50 години напред

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров подкрепи идеята за реализирането на проекта „Въча“. Темата е била обсъдена по време на днешната среща между екоминистъра, кметът Здравко Димитров и представителите на Напоителни системи, Басейнова Дирекция и РИОСВ.   „Идеята е актуална от много години и вече е на път да се финализира...

публикувано на 14.07.20 в 16:49