Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Процесът срещу д-р Иван Димитров за трети път не започна

| обновено на 04.07.19 в 11:21
Родителите на Жоро Плъха - Димитър Джевизов и Здравка Атанасова
Снимка: Севдалин Палаузов

Заради отсъствие на ключов свидетел и адвокат за пореден път Окръжният съд в Пловдив отложи делото срещу д-р Иван Димитров. Той е подсъдим за убийството на влезлия в гаража му да краде Жоро Джевизов, по прякор Плъха. 

На днешното разпоредително заседание, което се очакваше да даде старт на процеса срещу лекаря, не се яви Надежда Стоева, с която убитият Жоро Джевизов е живял на семейни начала и е майка на детето им.  Жената е в неизвестност,  но бе упълномощила адвокат да я представлява. 

Конституираният като частен обвинител  Дениз Хюсеин обаче също не се яви, изпращайки документ, че се лекува в болница. 

При тези обстоятелства съдът отказа да даде ход на делото. 

Това е трети фалстарт на процеса по тази причина. Насроченото за 13 май дело пък се провали заради заболяване на съдята - докладчик. 

Д-р Иван Димитров е обвинен в убийство, извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана. Лекарят е подсъдим и за притежание на огнестрелно оръжие и боеприпаси без разрешение. 

Междувременно родителите на убития предявиха отделни искове за общо 300 хиляди лева. Бащата на Жоро Плъха – Димитър Джевизов и майка му Здравка Атанасова поискаха максимално тежка присъда за убиеца на техния син. 

От своя страна колегите на д-р Иван  Димитров огласиха подписка в негова подкрепа, потвърдена от  всички 28 колегии на лекарския съюз от цялата страна, в който членуват над 29 хиляди медици. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Продължава борбата с огъня край Отец Паисиево

 Продължава гасенето на големия пожар край пловдивското село Отец Паисиево. Няма опасност за жителите на селото, смята Васил Димов, директор на пловдивската дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.  И днес в помощ на пожарникарите и служитеите на горското стопанство ще се включат военнослужещи. При необходимост в гасенето ще..

публикувано на 17.07.24 в 08:18

30 постройки изгоряха, евакуираха 15 души при пожара до Отец Паисиево

30 постройки са изпепелени във вилната зона на село Отец Паисиево, сочат предварителните данни за последствията от бушуващия в района пожар.  Евакуирани са 15 души, които са настанени при близки и роднини.  Усилията на всички екипи са насочени към ограничаване на пожара и навлизането на огъня в селото , обясни заместник-областният управител инж...

публикувано на 16.07.24 в 18:17

Потушават и с хеликоптер пожара край Стрелча

Хеликоптер Ми-17 беше пренасочен от пожара край Стара Загора  към град Стрелча , област Пазарджик, съобщиха от Министерство на отбраната.    Вертолетът излетя в 15:10 ч. от 24-та авиобаза – Крумово за оказване на съдействие на пожарните служби.  Горят вили в Отец Паисиево, пожари в Карлово и Стрелча затвориха пътища Към екипите от пожарните..

публикувано на 16.07.24 в 17:28

Ремонтират подпорната стена под храма "Св. Богородица"

Започна укрепването на опасната подпорна стена на ул. „Митрополит Паисий“ в Стария град. Това беше една от критичните точки за туристите и пешеходците през последните години. Деформирането на стената е продължило десетилетия заради прораствания на корените на дърветата и се превърна в аварийна точка на самосрутване. "Не биваше да отлагаме повече този..

публикувано на 16.07.24 в 16:30

Горят вили в Отец Паисиево, пожари в Карлово и Стрелча затвориха пътища

Повече от десет къщи от вилната зона на калояновското село Отец Паисиево изгоряха при пожар, съобщи гл. инспектор Димитър Бришимов – началник на аварийно-спасителния отряд към Регионалната дирекция "Пожарна и аварийна безопасност" (РДПБЗН) – Пловдив. Пожарът влезе в населеното място и пълзи на север към село Пролом и град Баня...

обновено на 16.07.24 в 16:16