Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Процесът срещу д-р Иван Димитров за трети път не започна

| обновено на 04.07.19 в 11:21
Родителите на Жоро Плъха - Димитър Джевизов и Здравка Атанасова
Снимка: Севдалин Палаузов

Заради отсъствие на ключов свидетел и адвокат за пореден път Окръжният съд в Пловдив отложи делото срещу д-р Иван Димитров. Той е подсъдим за убийството на влезлия в гаража му да краде Жоро Джевизов, по прякор Плъха. 

На днешното разпоредително заседание, което се очакваше да даде старт на процеса срещу лекаря, не се яви Надежда Стоева, с която убитият Жоро Джевизов е живял на семейни начала и е майка на детето им.  Жената е в неизвестност,  но бе упълномощила адвокат да я представлява. 

Конституираният като частен обвинител  Дениз Хюсеин обаче също не се яви, изпращайки документ, че се лекува в болница. 

При тези обстоятелства съдът отказа да даде ход на делото. 

Това е трети фалстарт на процеса по тази причина. Насроченото за 13 май дело пък се провали заради заболяване на съдята - докладчик. 

Д-р Иван Димитров е обвинен в убийство, извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана. Лекарят е подсъдим и за притежание на огнестрелно оръжие и боеприпаси без разрешение. 

Междувременно родителите на убития предявиха отделни искове за общо 300 хиляди лева. Бащата на Жоро Плъха – Димитър Джевизов и майка му Здравка Атанасова поискаха максимално тежка присъда за убиеца на техния син. 

От своя страна колегите на д-р Иван  Димитров огласиха подписка в негова подкрепа, потвърдена от  всички 28 колегии на лекарския съюз от цялата страна, в който членуват над 29 хиляди медици. 

Още от категорията

Пампорово побеля посред лято

Силна буря с градушка се разрази в следобедните часове в Пампорово.  За минути курортът побеля като през зимата. Ледените късове се сипаха близо 30 минути.  Няма данни за нанесени щети.

публикувано на 07.07.20 в 20:22

Обрат! Шефът на Онкото бе осъден на 3 години условно

Апелативнит съд отмени изцяло оправдателната присъда на бившия шеф на Онкоцентъра Красимир Вальов и го осъди за сделката с томографа.  Ето и конкретното съдебно решение : "Пловдивският апелативен съд отмени присъдата на Окръжен съд – Пловдив в оправдателната й част като вместо това постанови, че признава посъдимият д-р К. В. за виновен в това, че..

публикувано на 07.07.20 в 18:11

106 пълни шестици на изпитите в ПУ, двойките повече - 184

Първо класиране обявява днес Пловдивският университет „Паисий Хилендарски”. Записването на приетите след първо класиране ще продължи от 8 до 17 юли включително, а на 21 юли ще бъде обявено и второто класиране. Тази година висшето училище не предвижда трето класиране, а само допълнително за запълване на единични свободни места в някои специалности...

публикувано на 07.07.20 в 16:47

Четирима пловдивски абитуриенти с Covid, заразени са и петима полицаи

Вече са установени първите случаи на заразени с коронавирус абитуриенти в Пловдив.   На този етап има 4 положителни проби след баловете и всички те са от различни учебни заведения,  съобщи областният управител Дани Каназирева без да уточнява от кои уличлища са заразените с мотива да не се всява паника .  Повечето от заразените с Ковид-19..

обновено на 07.07.20 в 13:48

Каназирева дава месец да бъдат махнати новите бариери в центъра

Община Пловдив трябва да премахне бариерите, монтирани на две места в центъра на града - ул. "Железарска" в квартал "Капана" и ул. "Дондуков" при сградите на БНР И БНТ.  Решението на областния управител Дани Каназирева е взето на базата на извършена административна проверка. То трябва да се изпълни в срок от един месец и не подлежи на обжалване...

публикувано на 07.07.20 в 13:31