Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата иска постоянен арест за цигарените контрабандисти

| обновено на 06.07.19 в 20:01

Постоянен арест за задържаните в четвъртък 12 души от разбитата нелегална фабрика за цигари ще поиска днес Специализираната прокуратура. 

Очаква се да им бъдат повдигнати обвинения за участие в престъпна група за незаконно разпространяване на акцизни стоки. 

Службите издирват още четирима души, свързани с нелегалната фабрика в Пловдивско.Изяснява се кой е организаторът на групата. 

По  две хиляди цигари в минута и общо над 200 мастербокса  дневно е бил производственият капацитет на разкритата край  пловдивското село Труд нелегална цигарена фабрика. 

Според данните до момента, цигарите са били предназначени и за вътрешния пазар. 

Само за месец щетите за бюджета надхвърлят 15 милиона лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Млад мъж е с опасност за живота след побой от тийнейджър

16-годишно момче е арестувано за денонощие по подозрение, че е пребило 23-годишен мъж в Асеновград. В понеделник сутринта на тел. 112 е подаден сигнал за мъж в безпомощно състояние на ул. „Цар Самуил“. На място полицаите установили, че той е с травма в областта на главата. Младият мъж е настанен в пловдивска болница, където е опериран по..

публикувано на 10.09.24 в 12:56

14-годишно момче загина с мотор до Велинград

14-годишно момче загина при инцидент с мотоциклет на пътя между велинградското село Кръстава и съседната махала.   Катастрофата е станала след 17.30 часа в понеделник.  Непълнолетното момче от село Всемирци е карало нерегистриран мотоциклет по шосето, загубило управление и се озовало в близкото дере. Починало е на място.  Извършен е..

публикувано на 10.09.24 в 12:23

В автобус №25 купуваме билетчето с карта или през мобилно приложение

Община Пловдив стартира пилотно нови методи за заплащане на билетите в градския транспорт. За момента жителите и гостите на Пловдив ще могат да тестват нововъведенията по линия номер 25, като ще имат възможност да избират как да заплатят своето пътуване – с банкова карта или с мобилно приложение. Апликацията MPass (www.mpass.bg) е напълно безплатна..

публикувано на 10.09.24 в 11:32
Адресът на улица

На този адрес в Стамболийски са регистрирани над 1200 души

Цяла секция с над 1000 избиратели е регистрирана на един адрес в ромската махала в град Стамболийски. Това съобщиха от служба ГРАО в града. Оттам допълниха, че на улица "Петко Рачов Славейков" №31 живеят над 1200 души.   Припомняме, че в петък депутатът от „Възраждане“ Кръстьо Врачев обяви в парламента данни от проверка на Областна..

обновено на 10.09.24 в 10:36

Делото срещу близнаците се отложи поради липсата на запис

Делото срещу близнаците Динкови, замесени в убийството на Малинов от Цалапица, беше отложено поради липсата на телефонен запис – веществено доказателство. Искането за въпросния запис между единия от братята, обвинени за укривателство, и подсъдимия за убийството на 24-годишния Димитър  Малинов в Цалапица Рангел Бизюрев е прието от Окръжния съд,..

публикувано на 10.09.24 в 10:35