Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Започват Шекспировите нощи в Паталеница

| обновено на 06.07.19 в 20:00

20 години отбелязва Шекспирова театрална школа „Петровден“ в село Паталеница с три спектакъла през месец юли.  

Началото на Шекспировото паталенско лято ще бъде поставено с „Ромео и Жулиета“  - гостуващ спектакъл на актьорския клас на доц. д-р Пенко Господинов от НАТФИЗ.  

В рамките на фестивала на 13 юли ще бъде представена постановката от лято 2018 „Венецианският търговец“ с режисьор Калин Ангелов Песните се изпълняват на живо, а музикалният съпровод е от инструментите цигулка, чело, акордеон, китара, укупеле, и перкусии.  

Премиерите на „Сън в лятна нощ“ с режисьор Тери Фендер са на 26 и 27 юли. Мястото на всички спектакли е Лятна сцена – двор на ОУ „Константин Величков“, село  Паталеница.

Школата „Петровден“ е единствената по рода си в България. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Община  Пазарджик, Театрална къща и приятели. 

Представленията са част от съпътстващата  програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. 


Още от категорията

В „Срещите” разговор с Христо Нанев за това чудо - регресиите

Повод за темата на предаването е току-що появилата се на пазар книга на Христо Нанев „Мистериите на българските регресии. Хроники на подсъзнанието”. Ровейки се из човешката душа авторът с удоволствие повтаря Сократ: „Убеден съм, че съществува следващ живот и че живите идват от света на мъртвите”...

обновено на 24.07.21 в 10:26

“Anime & Gaming Festival” се завръща в Пловдив

Японската поп култура идва в Пловдив с Аниме и гейминг фестивал.  Днес и утре на площад Централен организаторите обещават незабравими моменти с Гейминг, Косплей, К-поп, базар и работилници.  Входът е свободен, а във фейсбук страницата на събитието ще се обявяват конкурсите и атракциите, в които всеки ще може да се включи.  Събитието започва в..

публикувано на 24.07.21 в 08:40

Забавни игри запознават с културното наследство на Пловдив

Днес и утре в Пловдив ще се състои първото издание на играта "Лов на градски съкровища". Целта ѝ е под формата на забавни приключения да запознае и разкрие прочути или почти неизвестни пловдивски забележителности. Играта е безплатна и подходяща както за индивидуални играчи, така и за отбори от по двама или до 10 души, приятели и семейства...

публикувано на 24.07.21 в 08:30

Концерт на рок звездата Джордж Гакис в Капана

Джордж Гакис – един от най-прочутите гръцки рок певци и музиканти, ще изнесе концерт на откритата сцена в кв. Капана. Събитието е организирано от четири партньорски клуба на улица „Абаджийска“. Гакис има издадени четири албума, като в последния участват звезди от ранга на Джо Лин Търнър, Боби Рондинели Джеймс Котак, Грег Смит. Пял е на големи..

публикувано на 24.07.21 в 08:24

В Паталеница играят "Комедия от грешки"

„Комедия от грешки“ ще развесели жителите на пазарджишкото село Паталеница тази и утре вечер. Под открито небе в двора на ОУ „Константин Величков“  за 22-та поредна година Компания „Петровден“  ще играе пиеса на Шекспир. „Комедия от грешки“ е история за две двойки близнаци, две сестри, чужди земи, отчуждени родители, екзотични търговци, едно..

обновено на 23.07.21 в 10:08