Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

11 души от нелегалната цигарена фабрика остават в ареста

Снимка: pixabay.com

Специализираният съд остави в ареста 11 от 12-те задържани след разкриването на сочената за най-голяма нелегална фабрика за цигари у нас - край пловдивското село Труд. Между българите има украинци и молдовец.

Други двама продължават да се издирват с европейска заповед за арест. Предполага се, че те са организатори на нелегалното производство. 

По  две хиляди цигари в минута и общо над 200 мастербокса  дневно е бил производственият капацитет на фабриката, твърдят от Прокуратурата. Припомням, че в прилежащ към фабриката цех до село Ръжево Конаре се е складирал, нарязвал и обработвал суровия тютюн, с който са  произвеждани фалшивите цигари с известните марки  „Роял“  и  „Мурати“. 

Според данните до момента, те са били предназначени и за вътрешния пазар. Само за месец щетите за бюджета надхвърлят 15 милиона лева, посочват властите.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Изгоря предприятие за преработка на отпадъци край Царацово, пожарът е локализиран

Напълно унищожено беше предприятието за преработка на битови отпадъци до Царацово. Пожарът е вече локализиран, но все още има отделни огнища, които огнеборците гасят. При гасенето са пострадали двама огнеборци,  ламъцитете нанесоха щети и на фирма за тежтоковарни превози в близост до пожара, . Заради догарянето на ог нищата над района..

обновено на 01.08.24 в 07:12
Атанас Запрянов

Военният министър пристига в авиобаза Крумово

Министърът на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще посетят 24-та авиобаза Крумово.   Двамата ще се срещнат с личния състав за участието на военните в гасенето на големите горски пожари у нас в продължение на трета поредна седмица. Ще бъде представена актуална информаци  за участието на Българската..

публикувано на 01.08.24 в 07:00

Пловдивските съветници гласуват новите цени на местните такси

Общинският съвет на Пловдив ще гледа промените в Наредбата за администрирани на местните такси и цени на услугите, с които се залага повишение на част от тях.  Актуализацията се предприема след обстоен анализ на дейността на общинските предприятия, като тя ще доведе и до повишаване на качеството на предлаганите услуги от общинските предприятия...

публикувано на 01.08.24 в 06:55

Запали се предприятие за преработка за отпадъци до Царацово (обновена)

Предприятие за отпадъци се запали край село Царацово. 12 екипа на пожарната гасят огъня, на място има и линейка. Районът е отцепен в голям периметър от пожарната. Затворена е и отбивката към Царацово.  Няма опасност за населени места, тъй като село Царацово е на два километра от бушуващия пожар.  В близост до горящото предприятия има фирма за..

публикувано на 31.07.24 в 19:56

Потушени са пожарите край Баня, Ведраре и "40-те извора"

Почти напълно са погасени пожарите от последните две денонощия край Баня, карловските села Васил Левски и Ведраре, както  и най-големия, в местността "40-те извора", където огънят погълна почти 1500 декара смесена гора.  Огнеборците все още гасят дънери в района на "40-те извора", районът е под наблюдение от страна на горските служители...

обновено на 31.07.24 в 16:57