Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Работата на Димитър Кацарски отдавна беше проблемна

| обновено на 08.07.19 в 11:28

Работата на Димитър Кацарски отдавна беше проблемна и отдавна трябваше да се вземе това решение. И при мен са идвали хора, които са се оплаквали от бавна работа по документите им в общинската администрация. Това каза в интервю за Радио Пловдив Менда Стоянова, която е член на изпълнителната комисия на ГЕРБ след вчерашната национална работна среща на партията.

Според Стоянова няма причина Пловдив да бъде разглеждан като проблемен за политическата позиция на ГЕРБ. На изборите за Европейски парламент в Пловдив постигнахме едни от най-високите резултати, така беше и на предните парламентарни избори, каза Стоянова. 

В същото време, според нея промени в местната структура трябва да има. Няма нищо лошо да има обновяване. В момента правим анализи за евентуалните кандидатури за кмет на Пловдив. Резултатите ще са ясни в края на август и началото на септември, каза още Стоянова. Тя посочи, че Бойко Борисов е изключително прав, че властта променя човека, ако не е достатъчно силен да се задържи на земята. 

Една част от властимащите в ГЕРБ са се подали в една или друга посока на изкушението на властта. Не говоря само за морално изкушение, говоря за отношение към останалите хора. Някои са си повярвали прекалено много. Мисля, че това не е патент само на ГЕРБ. Трябва много по-често да си светкаме лампичката в тази посока. Това, което вчера като партия взехме решение е да имаме инструмент, който навреме да ни сигнализира, къде някой е излязал от етичините правила, не само на партията, но и на обществото. Чрез етичната комисия ще се получават и обработват сигнали. Радвам се, че през последните години в България има гражданско общество, технологиите много помогнаха, а НПО поставиха началото. Ако искаме да отговорим на натрупващото се напрежение в една, или друга област поради усещне за несправедливост, трябва да се предприемат действия за отстраняване на субективния фактор . Целта е отваряне на партията, не само към нейните партийни членове, но привличане на всеки човек, който би могъл да бъде полезен за развитието на даден регион или проект.  

Интервюто с Менда Стоянова, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ е в звуковия файл.


Още от категорията

Ако "Родопи" и "Марица" са част от Пловдив, винетки няма да има

Община Пловдив не е страна в спора за винетките, защото градът е от табела до табела, коментира пред радио Пловдив кметът Здравко Димитров.  Общините до Пловдив, за да дойдат в града преминават републикански пътища. Адресатът на тяхното искане е Областното пътно управление, освен това стана ясно, че винетките за Ягодово и Катуница няма да..

обновено на 21.02.20 в 14:17
Отличничката на випуск 2019 Анастасия Стефанова, отдясно с бакалавърска шапка

86 сестри и акушерки се дипломираха в МУ - Пловдив

Тържествената промоция на завършилите студентите от три специалности - медицински сестри, акушерки и здравни грижи на Медицинския университет - Пловдив се проведе днес. На церемонията присъства ректорът проф.д-р Мариана Мурджева. Деканът на факултета по обществено здраве проф. д-р Мария Семерджиева каза, че това са специалности, които са..

публикувано на 21.02.20 в 13:50

Президентът мобилизира ГЕРБ и не налива вода на БСП

Ясна политическа битка “на кръв“, която подготвя битката на предстоящите догодина избори – такава е характеристиката на сблъсъка президент- премиер според социолога Мира Радева. Прекият избор на Румен Радев му дава невероятна сила и авторитет и посланието, което излъчва от изявлението за свалянето на доверието към кабинета показва..

публикувано на 21.02.20 в 10:48

Зелената зона е неизбежна, обхватът ще се обсъжда

Проектът за зелена зона в Пловдив е с готовност до два месеца да се разгледа в Общинския съвет – това  е очакването на заместник - кмета по транспорта Тодор Чонов. В предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив той съобщи, че обсъденият в  Общинската комисия по безопасност на движението вчера обхват на зоната изглежда голям, но тепърва ще се..

публикувано на 21.02.20 в 09:50

Милиарди евро за земеделие, опазващо природата и климата

„Зелената архитектура“ в земеделието е основното направление на Общата селскостопанска политика на Европа за периода 2021 – 2027 година . Целта е приспособяване към промените в климата и опазване на околната среда. Все още обаче не се знае как ще изглежда „позеленяването“ в отделните направления и какво ще бъде дофинансирането за..

обновено на 20.02.20 в 16:23