Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Опасните за къпане места да се обозначат

Новосформирана Комисия по водоспасителна дейност в Район "Северен" задължи стопаните на водни площи да поставят предупредителни знаци и табели на опасните за къпане и плуване места. Такова е река Марица, напомнят от районната администрация и съветват при аварийни ситуации или необходимост да се търси помощта на водно-спасителна служба при Областния съвет на БЧК Пловдив. 

Откритите басейни на територията на района са два, те са проверени и не са открити нарушения. Комисията, която е обиколила съоръженията, се е запознала и с протоколите на РЗИ–Пловдив след водните проби от басейните. 

„Констатирано бе, че обектите разполагат с настилка, отговаряща на изискванията, имат обозначения за дълбочина на водата, имат указателни табели за температурните разлики, имат изградени медицински пунктове и назначени водни спасители“, съобщават от Район „Северен“. Комисията по водоспасителна дейност е била сформирана със заповед на изпълняващия функциите на кмет на района Лариса Кътова. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Министър Гвоздейков откри първото болнично летище в УМБАЛ "Св. Георги"

Болнично вертолетно летище на територията на Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив в района на Хирургичния комплекс откри министърът на транспорта Георги Гвоздейков.  Преди официалната церемония на площадката кацна първият български медицински вертолет на ХЕМС.  Министърът на транспорта Георги Гвоздейков връчи документите за регистрация на..

обновено на 09.08.24 в 14:13

Пловдивчанин загина при пожар от пламнал климатик

60-годишен пловдивчанин загина при пожар в дома си в Пловдив, пострадала е и жена на същата възраст, съобщиха от пожарната.   Инцидентът е станал миналата нощ в апартамент на 9-я етаж на жилищна сграда на бул. „Свобода“ 1. На място са изпратени два пожарни автомобила със 7 огнеборци от Първа пожарна служба, които са потушили огъня...

публикувано на 09.08.24 в 10:41

Приемат 59 малчугана в ДГ „Зорница“ в район „Южен“

Община Пловдив обяви 59 свободни места в детска градина „Зорница“ в район „Южен“.   Най – много – 28, са свободните места за децата в трета група. 19 са местата за първа група, а най – малко – 12, са свободните места за втора група. Класирането ще бъде на 20-ти август, а срокът за кандидатстване по електронен път е до 19-ти август. Приемът..

публикувано на 09.08.24 в 10:08

Откриват нова хеликоптерна площадка при УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив

Болнично вертолетно летище ще бъде открито официално на територията на Университетска болница „Свети Георги“ в Пловдив в района на Хирургичния комплекс. Документите за регистрация ще връчи министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.  Това е първото болнично вертолетно летище в Пловдив и десетото в страната.  До мястото, където то..

обновено на 09.08.24 в 08:41

Ученик от Пловдив триумфира на езикова олимпиада в САЩ

Хамза Арслан, който тази година завърши 10 клас в ЧПГИКН „Акад. Благовест Сендов” в Пловдив, се завърна в България с два златни и един бронзов медал, след участието си в  в Глобалните Финали на Teenagle, проведени в Montclair State University, New Jersey, USA. Състезанието се провежда в 4 кръга, като всеки един от финалистите се подготвя с..

публикувано на 08.08.24 в 13:48