Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинският парцел в "Западен" засега остава "на тезгяха"

Общинските съветници решиха да отложат продажбата на общинския терен в квартал  „Отдих и култура“ в район Западен. Аргумент за предложението на администрацията бе необходимостта от повече информация за инвестиционните намерения на  частно училище „Класик“.

Припомням, че  подобно предложение бе отправено в общината от училището  преди година, когато се предвиждаше продажбата на терена от 10 дка. Теренът впоследствие бе разделен на две части по 5 дка, като  в устройствения  план те са отредени за образование и за детска градина.  

В едночасовия дебат съветниците  изразиха опасения, че теренът ще бъде преотреден впоследствие за жилищно застрояване, за което и вчера съветниците от ВМРО  предупредиха на пресконференция.

Кметът Иван Тотев призова съветниците да не поддават на недобросъвестни внушения с мотив, че никой не може да направи промяна  в утвърдените  условия на устройствения план. 

Дали ще бъде изградено частно или общинско училище, ще прецените вие, но важното е то да отговаря на  обществените нужди на пловдивчани в район, където има дефицит на  училище, каза на съветниците кметът Иван Тотев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Излезе второто класиране за гимназиите

1393 ученици от област Пловдив участваха във второто класиране за гимназиите, което излезе днес.  328 от тях са се придвижили по- напред, като 84 от тях са заели място по първо желание. 245 ученици не са класирани и трябва а подадат документи за третия тур на приема. Срокът за записване след второ класиране е от понеделник до сряда седващата..

публикувано на 19.07.24 в 15:52

Табели предупреждават за камери по пътя за Карлово и за Поповица

От тази седмица по две от най-натоварените пътни артерии в областта са монтирани табели за контрол на скоростния режим. Шофьорите, които пътуват и в двете посоки по главен път Пловдив – Свиленград /между Поповица и Садово/ и главен път Пловдив – Карлово /между Труд и Баня/ вече  ще бъдат информирани за общо 12 точки, на които автомобилите им могат да..

обновено на 19.07.24 в 14:25

Пожарът в Отец Паисиево е ликвидиран, но гори на Беклемето

Напълно потушен е пожарът в калояновското село Отец Паисиево.  Междувременно кметът на община Калояново Младен Кичев удължи със своя заповед срока на частичното бедствено положение за Отец Паисиево, Песнопой и Иван Вазово. Там дежурят 4 противопожарни екипа, шест коли с екипи на Горското стопанство и доброволци. О бходени бяха  терените, където вилня..

обновено на 19.07.24 в 14:24

Тежко е състоянието на обгорелия край Свиленград доброволец

Състоянието на 19-годишния Светослав Димитров от Свиленград, който обгоря тежко при пожарите в района, е все още е рисково. Момчето е настанено в Клиника по пластично-възстановителна и естетична хирургия към УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив и е претърпяло две операции, като е проведено и реанимационно лечение. “Първата фаза, която е най-опасна – на шока, е..

публикувано на 19.07.24 в 14:20

Бетоновоз прегази пешеходец в пловдивския район "Южен"

Пострадалият тежко мъж, който е на 63 години, е откаран в болница.  Движението в участъка на катастрофата се регулира. Пътния инцидент е станал около 12.10 часа на ул. "Димитър Талев".  Пробите за алкохол и наркотици на 42-годишният шофьор на тежкотоварната машина са отрицателни.  Причините и обстоятелствата около катастрофата се изясняват...

публикувано на 19.07.24 в 12:44