Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

F-16 са самолетите за българските ВВС

„Аз се радвам, че въпреки катаклизмите в общественото мнение, бе избран именно F-16 на въоръжение в българските ВВС“ – заяви в интервю за Радио Пловдив о.з. ген. Спас Спасов, председател на УС на Фондация „Български ВВС“.

„Аз лично поздравявам министъра Каракачанов за тази стъпка, очаквам и парламентът да одобри тази сделка“ – заяви Спасов.

„Президентът Радев е професионалист по отношение на ВВС. Той обаче неведнъж е казвал, че е президент на натовска България, той е казвал добри думи и за F-16, както и за Грипен. Но тук ние говорим за оптимални неща“ – заявява Спас Спасов.

„България винаги е изпитвала дискомфорт в превъоръжаването на военно-въздушните ни сили – и при западна техника още по царско време, и по-късно – със съветска техника... Нормално е и сега да изпитва известни затруднения“ – счита Спасов.


Още от категорията

Милиарди евро за земеделие, опазващо природата и климата

„Зелената архитектура“ в земеделието е основното направление на Общата селскостопанска политика на Европа за периода 2021 – 2027 година . Целта е приспособяване към промените в климата и опазване на околната среда. Все още обаче не се знае как ще изглежда „позеленяването“ в отделните направления и какво ще бъде дофинансирането за..

обновено на 20.02.20 в 16:23

Сметището в Цалапица е екобомба със закъснител

Темата за управление на отпадъците застигна и кмета на Пловдив Здравко Димитров. Общината беше глобена 200 000 лева, защото не е събрала таксите за сметището в Цалапица от общините Родопи, Стамболийски и Кричим. Още през 2017 г. експерти предупреждават, че сметището в Цалапица е изчерпало капацитета си. Към днешна дата рекултивацията все..

публикувано на 20.02.20 в 16:16

Премиерът изпрати лош сигнал към партньорите за еврото

 Изказването на премиера е крачка встрани спрямо разбирането за еврото, заяви икономическият анализатор  Илиян Василев по повод  изказването на Борисов, че ще влезем  в еврозоната само при пълен консенсус. Той подчерта, че от неговите думи зависи как всеки може да прогнозира бъдещето си. При сегашната перспектива, че страната има цел..

публикувано на 20.02.20 в 15:57
Мариана Костадинова - мениджър

Важна е каузата на Комплекса за ранно детско развитие

Фондация „За нашите деца“ започва кампания за привличане на обществена подкрепа за създаването на Комплекс за ранно детско развитие в сградата на бившия дом за деца, лишени от родителски грижи „Рада Киркович“ в Пловдив. Мариана Костадинова, мениджър „Социални и интегрирани услуги“ в пловдивския клон на организацията обяснява: В този..

публикувано на 20.02.20 в 14:33
Помощното училище

Асеновград очаква пари от МК за реставрация на знакови училища

Община Асеновград кандидатства пред Министерството на културата за средства за реставрация на Караалановото училище и сградата на бившето помощно училище "Св. Архангел Михаил" в града. И двете емблематични сгради, които са паметници на културата имат нужда от спешно укрепване и реновиране. За Караалановото училище общината има готов проект, който..

публикувано на 20.02.20 в 12:30