Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

МУ - Пловдив избира нов ректор на 13-и септември

Общото събрание на Медицинския университет в Пловдив, на което ще се избере нов ректор ще се проведе на 13 септември. Това реши днес единодушно Академичният съвет, който се събра на заседание под ръководството на ректора проф. д-р Стефан Костянев. 

Той по Закона за висшето образование има право още два месеца да ръководи вуз-а, след изтичане на мандата му на 14 юли. По изискване на Закона пет дни преди 13 септември всички кандидати за ректор трябва да са подали мандатни програми в администрацията на МУ.

По предварителни заявки кандидатури се очаква да  подадат досегашният заместник - ректор  проф. Мариана Мурджева, директорът на УМБАЛ „Свети Георги“ проф. Карен Джамбазов, деканът на Медицинския факултет проф. Николай Бояджиев и колегата му стоматолог проф. Георги Тодоров. 

До този момент официално издигна кандидатурата си само проф. д-р Илия Баташки. Той направи това за 24 май с изявление до академичната общност на МУ-Пловдив. 

Още от категорията

21 месеца затвор за пияния шофьор, заспал на светофар

1 година и 9 месеца затвор получи пияният и дрогиран шофьор, който бе хванат да управлява Маздата си на 17 февруари в Пловдив.  Тогава 37-годишният мъж бе заловен от полицейския патрул, след като не реагирал на зелен светофар на кръстовище и бил почти заспал в колата си.  Дрегерът отчел положителен тест за употреба на опиати и алкохол.  Тъй като..

публикувано на 20.02.20 в 18:20

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 20.02.20 в 17:15

"Зелена зона" облекчава трафика в Пловдив

Въвеждането на „Зелена зона“ в Пловдив има за цел да облекчи трафика и паркирането. Това стана ясно по време на днешното заседание на Общинската комисия по безопасност на движението по пътищата. Заместник-кметът по транспорт и председател на комисията Тодор Чонов запозна присъстващите с основните идеи в проекта, който вече се разработва и предстои..

публикувано на 20.02.20 в 17:11

Наркопласьорите, хванати с кило хероин, остават в ареста

Това реши Пловдивският Окръжен съд за 56-годишният Димчо Стоилов и 47-годишната Цветанка Дутова, които вече са с постоянна мярка задържане под стража. Двамата бяха задържани преди 4 дни в град Съединение, след като в автомобила, с който са се движили беше открит 1 кг. хероин. Според съдебните изчисления наркотикът е на стойност над 50 хил. лв,..

публикувано на 20.02.20 в 16:35

Отново арести за разпространение на дрога в пловдивски училища

Продължава акцията на пловдивската полиция срещу разпространението на дрогата в училищата и в районите около тях. Само за ден пловдивските полицаи образуваха 5 бързи производства за  употреба на наркотични вещества и 2 досъдебни производства за разпространение на наркотици в района и около учебните заведения в Пловдивска област. По време на..

обновено на 20.02.20 в 14:50